Celine Dion progovorila o rijetkoj bolesti s kojom se bori: ’17 godina sam ignorirala simptome’

Celine Dion (Foto: Guliver Images)

Jedna od omiljenih pjevačkih diva, Celine Dion, bori sa sindromom Stiff Person (SPS), neobičnom i izazovnom bolešću koja uzrokuje nekontrolirane grčeve mišića, a pjevačica je sada u intervjuu za Vogue progovorila o svom narušenom zdravtsvenom stanju povodom predstavljanja trailera za dokumentarac I Am: Celine Dion.

“Nadam se da dokumentarac neće uplašiti ljude, već ih osvijestiti. Meni je trebalo 17 godina – molim vas, nemojte čekati toliko”, poručila je.

“Osjetila sam poteškoće s kontroliranjem glasa. Otpjevala bih visoke tonove, a onda bi mi se glas počeo grčiti. Otišla sam liječniku, pregledali su mi glasnice i rekli da su oteknute”, rekla je i dodala da je zatim primijetila da ima problema i s kretnjaem. “Morala sam se oslanjati na stvari”, otkrila je.

Dijagnozu dobila za vrijeme pandemije

Za vrijeme pandemije koronavirusa 2020. godine, pjevačica je napokon dobila dijagnozu.

“Nisam više htjela biti hrabra, htjela sam biti pametna. Kad sam dobila dijagnozu, laknulo mi je”, priznala je.


“Grčevi utječu na svaki aspekt mog života, uzrokujući poteškoće u hodanju, ali i korištenju glasnica. Iako još uvijek učimo o ovom rijetkom stanju koje pogađa jednu od milijun osoba, sad znamo da je to uzrok grčeva koje imam već neko vrijeme”, otkrila je pjevačica ranije.

Poznati Hrvat dugo je skrivao da boluje od neizlječive bolesti: Njegova objava je šokirala mnoge


Komentari