Brat poznatog pjevača progovorio o detaljima teške bolesti: ‘Nijedan lijek mi ne pomaže’

Saša Joksimović (Foto: Instagram)

Jedan od trenutno najpoznatijih glazbenika u regiji, kojeg jednako obožavaju i Srbi i Hrvati, zasigurno je i Željko Joksimović. Talentirani pjevač iza sebe ima karijeru dugu preko tri desetljeća, a mnogima je promaknula informacija kako 52-godišnjak ima i jednako uspješnog brata.

Naime, riječ je o Željkovom devet godina mlađem bratu Saši Joksimoviću koji se danas ističe kao jedan od poznatijih srpskih glumaca i voditelja. I premda su mnogi naviknuli Sašu gledati dobrog raspoloženja i s osmjehom na licu, rijetki su znali da se glumac godinama borio s bolešću koja danas zahvaća sve više ljudi.

U pitanju je bol u želucu s kojom se brat Željka Joksimovića bori još od najranijeg djetinjstva, a unatoč liječenju, simptomi se nisu povukli.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Saša Joksimović (@sasajoksimovic_official)


“Nijedan lijek mi ne pomaže”

“Kod mene je situacija da sad u ovom trenutku imam bol u želucu. Ujutro kada ustanem, također me boli želudac. To je osjećaj nelagodnosti, tupog bola iznutra. Nijedan lijek mi ne pomaže. Nekada su djelovali, ali sada više ne”, započeo je Saša za tamošnje medije.

Kako je dalje ispričao, bolovi ponekad mogu biti toliko nepodnošljivi da bude prisiljen zatražiti liječničku pomoć na Hitnoj. “Nerijetko dođem u situaciju da moram otići i na infuziju gdje mi daju koktel raznih lijekova, kako bi mi umirio trbuh”, istaknuo je te dodao:

“Kada mi dođe žuta minuta, a ona Bogami traje petnaestak dana… Još od srednje škole sam muku mučio s tim. Sedam, osam puta sam gutao sondu, kada su mu ustanovili helikobakteriju”.

Baka Mirjana (98) hrabro prkosi godinama: Svoju dugovječnost pripisuje jednom jutarnjem ritualu

“Sva krv, sluz mi se spušta niz želudac”

Također, glumac je objasnio i kako izgleda njegov želudac: “Posljednji put kad sam bio, liječnici su mi rekli da tako nešto još nisu vidjeli, da moj želudac izgleda kao lubenica. Sva krv, sluz mi se spušta niz želudac i tada su mi ustanovili upalu donjeg dijela jednjaka i gastritis’.

Inače, helikobakterija je spiralna bakterija koja je nađena na sluznici želuca. Jedina je bakterija koja može preživjeti u izrazito kiselom želučanom sadržaju, s vrlo malo kisika, pri temperaturi od 37 stupnjeva Celzijusa.

Zanimljivo je za spomenuti i kako je više od 50 posto stanovnika zaraženo bakterijom Helicobacter pylori, iako većina infekcije nije ni svjesna.


Komentari