Blanka Vlašić svojom objavom pokrenula lavinu reakcija: ‘Oteta su sva prava djeteta’

Blanka Vlašić (Foto: Ante Cizmic / CROPIX)

Nakon što se bivša atletičarka, 39-godišnja Blanka Vlašić putem Instagrama požalila na jedan od problema s kojim se suočavaju brojni roditelji vrtićaraca u Hrvatskoj – nedovoljan broj teta na grupu djece, brojni pratitelji ubrzo su joj se javili s vlastitim pričama i iskustvima kada je riječ o ovoj temi.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Blanka Vlasic-official (@blankavlasic_official)

‘Najteži je period adaptacije koji traje jako dugo, ovisno o djetetu. U tom periodu svih 17 djece plače pri odvajanju od roditelja i ostanku u sobi dnevnog boravka, plač zna trajati i cijelu smjenu jedne odgojiteljice, zamislite samo SVIH 17 istodobno neutješno plače!

Teta je tu sama sa svima njima, ne stigne svako dijete zagrliti, utješiti, poljubiti, sjesti u krilo da se dijete osjeti barem na trenutak sigurno…’, napisala je jedna od odgojiteljica i otkrila da sama radi sa 17 djece te da su ovakvim postupcima ‘oteta sva prava djeteta’.


Odgovor pratiteljice na upit Blanke Vlašić (Foto: Instagram/screenshot)

‘Tuga, jad i čemer našeg sustava’

Ništa bolje iskustvo nema niti druga teta iz vrtića koja se javila atletičarki. ‘Draga Blanka, javlja se još jedna odgojiteljica. Imam jako puno toga za reći na ovu temu. Tuga, jad i čemer našeg sustava.

Uz svakodnevno usavršavanje, želju i motivaciju – nemoguće je ni fizički ni psihički obavljati posao. U jaslicama je prvenstveno naglasak na njezi i skrbi pa onda na odgojno – obrazovnom procesu. Na kraju se sve svede da smo hobotnice i da se molimo da se nikome ništa ne dogodi’, poručila je.

Blanka Vlašić progovorila o velikom problemu: ‘Roditelji javite mi se anonimno, objavit ću sve’

Podsjećamo, Blanka se kao majka ostvarila u studenom prošle godine kada je na svijet stigao sinčić Mondo. Malenog je dobila u braku s belgijskim novinarom Rubenom Van Guchtom kojemu je sudbonosno ‘da’ izrekla u svibnju prošle godine.

Otkako je postala mama, atletičarka ne skriva koliko uživa u svakom trenutku provedenom s malenim, a nerijetko dijeli i ‘probleme’ s kojima se sve mame suočavaju.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ruben Van Gucht (@rvangucht)


Komentari