Bili su nerazdvojan par s HRT-a, a njegova smrt ostavila je bolnu prazninu: Po jednoj stvari ga svi pamte

Joško Martinović i Daria Marjanović (Foto: CROPIX/arhiva)

Prije desetak dana, ekipa HRT-ove emisije ‘Dobro jutro, Hrvatska’ oprostila se od svoje dugogodišnje kolegice, novinarke i urednice koja je na istoj radila od prvog dana – Darije Marjanović.

Naime, nakon punih 36 godina na Hrvatskoj radioteleviziji, Daria je otišla u mirovinu, a s kolegama se tad pozdravila dirljivim videom koji je, između ostalog, sadržavao i brojne snimke i trenutke zabilježene u njezinom dugogodišnjem radnom stažu.

“Ja sam jedna od onih koja je s vama bila od prvog dana Dobro jutro, Hrvatska emisije, 1992. godine. Ta emisija ne znam kako je nastala, Velimir Đuretić je rekao da radimo jutarnji program, od sutra. Kasnije se pojavio Rajko Dujmić, napravili smo nešto to će vam otpjevati Maja Blagdan, i tako je za tri dana nastala pjesma za Dobro jutro, Hrvatska”, ispričala je tada Daria za koju je jedan trenutak bio posebno emotivan.

Joško Martinović i Daria Marjanović (Foto: D. Tadić/CROPIX)

Kolege koje su postali nerazdvojni prijatelji

“Što sam sve radila? I reportaže, dokumentarce, kako da zaboravim Živu istinu i mog Joška Martinovića”, rekla je Daria u videu i umalo zaplakala.

Naime, njezin rad na HRT-u obilježilo je i veliko prijateljstvo s poznatim urednikom i voditeljem Joškom Martinović koji je 2010. godine preminuo nakon borbe s teškom bolešću.

Joško i Daria upoznali su se još u ‘Zagrebačkoj panorami’, a u narednim godinama zajedno su radili i ‘Živu istinu’, ‘Zlatnu ribicu’ te u konačnici ‘Globalno sijelo’.


Još jedno poznato HRT-ovo lice napustilo ‘Dobro jutro, Hrvatska’: ‘Nisam se dala, ali odlazim’

“Promijenio je moj život”

Smrt mnogima omiljenog voditelja shrvala je tada brojne građane Lijepe naše, a u trenutku kad je preminuo, 2. lipnja 2010. godine, Joško je imao tek 46 godina.

“Joško je zaista promijenio moj život i učinio me boljom osobom. On nikada, nikako i nipošto ni na što i ni na koga nije bio ljut. To je jedina osoba koju nikad nisam vidjela da eksplodira, čak i kad je bio jako, jako bijesan.

Ako je ikad i bio bijesan. Što ga je uopće moglo razbjesniti? Možda nečija glupost, ali čak bi i za to uvijek nalazio razumijevanje. On stvarno nikad nije ni sudio ni osuđivao”, kazala je nakon njegove smrti vidno potresena Daria koja je i odlazak u mirovinu iskoristila kako bi podsjetila na nikad prežaljenog kolegu od čije je smrti prošlo punih 14 godina.


Komentari