Bijesna gledateljica odbrusila Vanni: ‘Mi plaćamo TV pretplatu i imamo pravo na objašnjenje’

Vanna (Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX)

Ne stišavaju se reakcije na hrvatski stručni žiri koji je bio zadužen za dodjeljivanje bodova na 68. po redu izboru za najbolju pjesmu Eurovizije.

Naime, u žiriju su sjedili producent Srđan Sekulović Skansi, pjevač Dino Jelusić, pjevačica Ivana Vrdoljak Vanna, producent i tekstopisac Mihovil Šoštarić Lockroom te pjevačica i autorica tekstova Gina Victoria Damjanović.

A mnogi im, sudeći prema reakcijama na društvenim mrežama, zamjeraju kako su dodjeljivali bodove gdje se posebno ističe činjenica da su srpskoj predstavnici dodijeli tek 3 boda dok je Portugal dobio maksimalnih 12. Usporedbe radi, mi smo od Srbije dobili maksimalnih 12 bodova dok nam Portugal nije dao niti 1 bod.

Vanna oštro uzvratila na kritike: ‘Nije nimalo fer da me osuđujete jer ne znate’

“Prije napada malo promislite”

Nakon kritika koje su joj upućene zbog navedenog, o svemu se putem Instagrama oglasila i sama Vanna tvrdeći, između ostalog, kako nije ni malo fer što je neki osuđuju bez da znaju kojoj je zemlji dala koliko bodova. Naime, svaki član žirija je glasao zasebno – po svojoj savjesti, a zbroj njihovih ocjena je dao konačne ocjene.


O svojoj ulozi u hrvatskom žiriju na Eurosongu oglasio se i pjevač Dino Jelusić koji je, poslavši javnu podršku Baby Lasagni nakon što je osvojio drugo mjesto na ovogodišnjem Eurosongu, poručio kako on, kao član žirija, prije nego je natjecanje završeno, nije smio dati javnu podršku.

“Prije napada malo promislite”, dodao je fanovima Eurosonga koji su ga napali na Instagramu.

Fanovi Eurosonga napali Dinu Jelusića: On im brzo uzvratio pa nastala javna rasprava

“Mi plaćamo pretplatu i imamo prava”

No, kritike na račun Vanne i Dine tu nisu stale, a njihovi pokušaji da se obrane u svemu su, kako se čini, dodatno razbjesnile obožavatelje Eurosonga kao i gledatelje HRT-a.

“Vanna, mi plaćamo tv pretplatu, i minimum prava imamo makar da nam se daju pristojno odgovori..! Vi koji prihvatite posao žirija, morate imati strpljenja i biti spremni i na kritike i na objašnjenje, ako već mi ne znamo”, poručila je jedna od gledateljica.

“Najgori su oni koji ne prihvaćaju kritiku ili savjet, a ima ih u svim porama društva, pa tako i u estradi”, “Već negdje napisala….dobri pjevači misle da su i dobri glazbeni stručnjaci, pedagozi itd. Kao u nogometu. Nije tako”, pisali su gledatelji po Facebooku.

Srpska pjevačica ljutito: ‘Saznajte mi tko je žiri u Hrvatskoj’

“Oni ne mogu biti realni”

“Zašto su u žiriju glazbenici? Oni ne mogu biti realni jer zastupaju svoj voljeni žanr. Zar u žiriju ne bi trebalo biti novinara, studenata, domaćica, građevinskih radnika… Oni slušaju sve i mogu objektivno ocijeniti”, “Moje skromno mišljenje je da žiri baš nije sastavljen po visokim standardima struke! Možda griješim, ali takav mi je dojam ostavilo njihovo glasanje”, nizali su se komentari.


Komentari