Baby Lasagna pobijedio na važnom eurovizijskom natjecanju, fanovi u nevjerici: ‘Ovo je dan za povijest’

Baby LasagnA (Foto: Corinne Cumming/EBU)

Hrvatski predstavnik na ovogodišnjem Eurosongu Baby Lasagna i njegova pjesma Rim Tim Tagi Dim proglašeni su pobjednicima OGAE natjecanja na temelju gotovo 6000 glasova fanova Eurosonga.

Naime, OGAE natjecanje smatra se najvažnijim predeurovizijskim natjecanjem budući da pjesme boduju zagriženi obožavatelji diljem Europe, koji su članovi takozvanih OGAE fan zajednica, a ovo je prvi put u povijesti da je Hrvatska uspjela pobijediti i tako zaista potvrditi status najvećeg favorita.

Naime, Baby Lasagna skupio je čak 356 bodova, dok je drugoplasirana talijanska predstavnica Angelina Mango osvojila 338 bodova i zauzela drugo mjesto. Na trećem mjestu je švicarski predstavnik Nemo s 290 bodova.

Foto: OGAE

Hrvati u deliriju

Fanovi Eurosonga u Hrvatskoj u deliriju su zbog ovog sjajnog uspjeha.

“Ovo je dan za povijest”, “Ne mogu vjerovati da se ovo stvarno događa”, “Šok”, “Ako ovo nije znak da pobjeđujemo i na Eurosongu, ne znam što je”, neki su od komentara.

Podsjetimo, Baby Lasagna danas je odradio svoju prvu probu uoči polufinala. Otkriven je i kostim u kojoj će nastupiti na eurovizijskoj pozornici. Naime, kostime za Baby Lasagnu i članove njegovog tima dizajnirala je Valentina Pliško, a kako se prema fotkama s probe čini, naš predstavnik pred milijunskom publikom zapjevat će u tradicionalnom kostimu koji podsjeća na narodnu nošnju, točnije u crvenom prsluku ispod koje će biti košulja s čipkom i velikim rukavima.


Podsjetimo, druga proba za Hrvatsku na rasporedu je na Praznik rada, 1. svibnja, dok je generalna proba predviđena za dan prije prvog polufinala, 6. svibnja.

Otkriven kostim Baby Lasagne za Eurosong: Fanovima se ne sviđa jedan detalj


Komentari