Andrija Jarak otvorio dušu: ‘To kako se osjećam teško je opisati, svima želim taj osjećaj’

Andrija Jarak proživljava fantastične trenutke (Foto: RTL)

Novinar Andrija Jarak našao se u finalu za Zlatni Studio, ali ne kao televizijski novinar godine, već zbog svog ”true crime” dokumentarnog serijala ”Dosje Jarak”. Serijal progovara o najtežim zločinima koje Hrvatska pamti, a Jarak ga je pripremao čak 14 mjeseci, pregledavajući na stotine sati arhivskog materijala, prolazeći na tisuće stranice sudskih spisa.

Borci za slobodnu Palestinu izašli na zagrebačke ulice: Imaju posebnu poruku za Vladu

Prve dvije epizode bave se ubojstvima Ive Pukanića i Nike Franjića, treća stravičnim smaknućem Ivane Hodak, a četvrta masakrom kojeg je u Zagorju počinio general Korade. “Teško je opisati tu razinu zadovoljstva. Nikad nisam bio zadovoljniji u svom profesionalnom životu. A nije da nije bilo važnih stvari”, rekao je Jarak za Jutarnji.

Istaknuo je kako je spomenuti serijal najbolje što on može ponuditi, a pohvalio se onime što se dogodilo nakon emitiranja epizoda o ubojstvu Pukanića i Franjića.

Andrija Jarak (Foto: RTL)

“Sve se isplatilo”

“Dosje je najbolje što se forme tiče što ja mogu ponuditi, osjećam se sjajno i najiskrenije ga volim. Racionalno gledano, emisija postiže izvrsne rezultate i kod gledatelja i kod institucija. Vrhovni je sud promijenio odluku i u manje od dva mjeseca od prikazivanja emisije o ubojstvu Pukanića i Franjića rekao da ta smaknuća imaju elemente terorističkog čina. Sve se isplatilo i ogroman je poticaj za dalje”, istaknuo je novinar.


Zbog novog uspjeha, Jarak je zaključio da se osjeća sjajno te je iskazao zahvalnost RTL-u koji stoji iza njegovog projekta.

“Zahvalan sam, sretan i pod pozitivnim pritiskom za dalje. Na RTL-u općenito nakon trideset godina rada proživljavam profesionalni medeni mjesec. Svakome želim taj osjećaj”, zaključio je Jarak.


Komentari