Amerikanka sa zagrebačkom adresom savjetovala pratitelje: ‘Ove greške u Hrvatskoj treba izbjegavati’

Olivia Loren (Foto: TikTok)

Amerikana Olivia Loren, koja već neko vrijeme živi u Zagrebu, putem svojih društvenih mreža nerijetko dijeli sadržaj koji ima veze s Hrvatskom, ali i ovdašnjom kulturom i običajima.

Tako je krajem prošle godine na šaljiv način objasnila stereotipe povezane s Hrvatima, gdje je, između ostalog, kazala:

“Živim u Hrvatskoj. Naravno da imam vremena za sjedenje u kafiću i ispijanje kave cijeli dan. Kad kažem da odlazim, treba mi dva sata da se pozdravim. Naravno da držim domaće maslinovo ulje u starim bocama. Naravno, jedem kruh uz svaki obrok”.

@inspiredbycroatia The biggest mistake I see people make is not buying your ferry tickets on time! To avoid any stress or delays, use the @Ferryhopper app to book and track your tickets all in one place. You can also use the app to help you plan your island hopping route! #ferryhopper_app #ferryhopper #croatia #croatiatravel ♬ original sound – Olivia Loren 🇺🇸🇭🇷

“Nemojte očekivati pješčane plaže”

A sada je njezin novi video ponovno postao hit na TikToku. Naime, u istom je nabrojila tri pogreške koje treba izbjegavati prilikom posjeta Hrvatskoj.

“Nemojte očekivati pješčane plaže. Plaže u Hrvatskoj su većinom šljunčane ili stjenovite. Ako niste naviknuti na takve plaže, ponesite obuću za vodu. No, ako se želite uskladiti s lokalcima, ostavite tu obuću kod kuće”, ispričala je Olivia.

Također, svojim je pratiteljima savjetovala i da pripaze prilikom odabira otoka koji žele posjetiti.


Jacques Houdek se javno obračunao s poznatim Hrvatom: ‘Nevjerojatno bahato i neprimjereno’

Treba vidjeti i kontinentalnu Hrvatsku

“Nemojte odabrati krivi otok. Hrvatska ima puno otoka – neki su dobri za partijanje, neki za obiteljski odmor, neki za ljubitelje prirode i tako dalje. Dobro istražite koji otok je najbolji za vas”, objasnila je tiktokerica i dodala da bi trebalo voditi računa o tome da se karte za trajekt kupuju na vrijeme.

Za kraj, influencerica je istaknula i kako svakako vrijedi posjetiti kontinentalnu Hrvatsku, a ne ograničiti se na gradove uz more i otoke.

“Hrvatska ima prekrasne destinacije koje vrijedi posjetiti, a ne nalaze se na obali”, zaključila je.


Komentari