Američka ambasadorica prvi put probala jedan zagrebački specijalitet: ‘Ovo je predivno, podsjeća me na dom’

Nathalie Reyes (Foto: Screenshot)

Američka ambasadorica u Hrvatskoj Nathalie Reyes želi se što više udomaćiti u Zagrebu pa je krenula u isprobavanje lokalnih specijaliteta. Tako je objavila video jednog zagrebačkog restorana u kojem su specijalitet štrukli. 

“Izgleda fantastično, a ja sam jako gladna. Odmah ću krenuti jesti”, rekla je te napomenula da su je upozorili da su štrukli tek izašli iz pećnice. Nakon što je kušala zalogaj, rekla je da je ovo stvarno ukusno i da se osjeća kao doma.

“Ako se nađete u Hrvatskoj, morate probati štrukle, posebno ove s tartufima. Imaju sve ono što volim, sir, tijesto, tartufe, i još su napravljene po domaćem receptu. Prefino”, rekla je ambasadorica.

U odgovorima su joj poručili da bi trebala probati škampe na buzaru, livanjski sir, pršut, brudet, pašticadu s njokima, lignje sa žara, višku pogaču i tome slično, a jedan joj je pratitelj uputio poseban komentar.


“Gospođo veleposlanice, činite mi se mekano, kako ćete probati slavonsku hranu. Već ste neko vrijeme ovdje, a još niste došli na istok Hrvatske. Tamo su ljudi iznimno srdačni”, poručio je

Nathalie Reyes, nova američka veleposlanica, u Hrvatsku je stigla 20. siječnja 2024. 48-godišnja veleposlanica rođena je u Venezueli, a u svojoj karijeri ponajviše se istaknula zbog vođenja više organizacija za promicanje latinoameričke zajednice.

GDJE POJESTI NAJBOLJE ŠTRUKLE? Donosimo vodič zagrebačkih restorana s ponudom neodoljivih zagorskih poslastica


Komentari