Alka Vuica o pjesmi koja joj je promijenila život: ‘Kupila mi je auto, kuću, stan, bunde’

Alka Vuica (Foto: Damir Krajac/CROPIX)

Glazbena ikona i kantautorica Alka Vuica već godinama zabavlja publiku svojim poznatim hitovima. Njezin jedinstveni stil, glas, energija i pjesme jednostavno su postali bezvremenski klasici.

O tome kako su nastali njezini najveći hitovi te kako je izgledalo vrijeme kada je stvarala najveće pjesme s Dinom Dvornikom, Alka je nedavno govorila u HRT-ovoj emisiji ‘Zauvijek autor’.

“Došla ja iz Istre i donijela vina i nas dvoje sjeli. Ja dan-danas imam tu kasetu, sjeli uz gitaru i “Ajmo brže, ajmo brže, ajmo duplo brže”, prisjetila se Alka Dinovih riječi. “Ovisi koliko smo vina popili, bilo je sve brže”, prepričava Alka kroz smijeh.

‘Nije samo pjesma, već fenomen’

Nadalje, Alka se osvrnula i na jedan od svojih najpoznatijih hitova. “Pjesma ‘Laži me’, iako nastala davno, i dalje prisutna na svakoj proslavi, radio stanici i u srcima vjernih fanova. Ona nije samo pjesma, već pravi fenomen, koji je postao dio naše kulture. Pjesma Laži me je jedna od rijetkih pjesama koja je nastala kao da je diktirana. U Umagu sam je napisala, usred noći i ustala sam da je zapišem, hvala Bogu, jer pjesme ti pobjegnu”, objasnila je.

“Baš mi je došla negdje oko dva, prvo je tekst došao, kasnije sam na taj tekst napravila glazbu. I nisam odmah imala refren, tek ja mislim drugi dan, ali baš onako, ne nisam radila namjerno, znači dogodila mi se ‘Laži me’, baš kao da mi ju nje neko poklonio iz svemira i zaista mi ju je poklonio, jer je to pjesma koja mi je kupila auto, kuću, stan, mislim omogućila mi bunde, sve mi je omogućila ta pjesma. To mi je ono moje najuspješnije dijete”, prisjetila se Alka.


Također, Alka je kantautorica koja stoji iza brojnih drugih svima poznatih hitova. Primjerice, napisala je ‘Hajde da ludujemo’, ‘Danas sam luda’, ‘Da je sreće bilo’, ‘Dotakni me usnama’, ‘Dok svira radio’, ‘Nije mi svejedno’, ‘Ja sam zaljubljen’ i tako je pomogla mnogima pronaći put do vrha glazbene scene.

Alka Vuica potpuno otvoreno: ‘Ovo je sad borba, inspirira me Isus Krist’

Modni izričaj

Osim po dobroj glazbi, Alka je poznata i po svom modnom izričaju. Njezine kombinacije često su pravi izvor inspiracije za mnoge, unikatne su, dok je Alka po pitanju odijevanja sklona eksprerimentiranju.

Također, Alka je mnogima omiljena i zbog svog šarma te duhovitosti. U javnim nastupima i koncertima često ima zanimljive izjave te je bliska s publikom. Za sve ljubitelje dobre glazbe i zabave, Alka Vuica svakako je nezaobilazno ime.


Komentari