Aleksandar Stanković pitao Josipu Lisac ono što se mnogi ne usude: ‘Je li grubo’

Aleksandar Stanković, Josipa Lisac (Screenshot: HRT)

Josipa Lisac (74) bila je gošća Aleksandra Stankovića u najnovijoj epizodi emisije Nedjeljom u 2, a voditelj se nije libio porazgovarati s glazbenom divom i o nekim škakljivim temama, kao što je činjenica da se Josipa nikada nije ostvarila u ulozi majke.

“Kad govorite o životnim trenucima je li grubo ako vas pitam, što kažete na tvrdnju onih ljudi, a možda sam i ja tu negdje, da su djeca smisao života? Što vi mislite o tome, da je potomstvo smisao života?”, pitao ju je Stanković.

“Ja nemam djece, a zapravo imam jako puno djece. Ja imam milijune djece”, odgovorila mu je pa nastavila: “Svako malo se vidimo. Mladi ljudi, koji već rastu, prošli put kad smo se vidjeli prošlo je par godina…kroz koncerte, tu se stvara energija, kruži…Davanje, davanje, davanje s one strane također dolazi davanje, i ja to sve primam. Sretna sam. Fantastično. Nemam svoje dijete, kao dijete, ali ja sam tako odlučila, ja sam tako izabrala”

‘I danas se sjećam tog pogleda’

“Jednom je bio jedan intervju sa mnom i tu je malo bilo onako rigorozno sam napadnuta bila. Svi komentari koji su slijedili su bili ‘jao Bože moj, kako je ona divna, ona razmišlja o sebi, a ne o djecu’. Ja nisam razmišljala o sebi, nego sam razmišljala o djeci”, dodala je.

Progovorila je i o svojoj velikoj ljubavi, Karlu Metikošu, s kojim je bila u vezi sve do njegove smrti.


“On je bio fantastična osoba. Izuzetno emotivan, dobar čovjek i hrabar. Nikada nije imao nikakve konflikte, sve je bilo s razumom. Bio je gentleman. Nikad nisam čula neku riječ protiv žena”, rekla je. “I danas se sjećam tog pogleda. Pogledali smo se i sve je bilo rečeno. Puno puta sam kroz život doživjela da ako je bio nekakav trenutak, on bi samo mene pogledao i ja sam znala o čemu se radi. Sve je bilo famozno rješavano. Kroz ljubav dobila sam smisao postojanja. Karlo mi je poklonio predivne pjesme. Glazba je moj smisao postojanja. Ja sam voljela glazbu i nisam ništa drugo mogla biti”, dodala je.

Karlo Metikoš preminuo je u 51. godini od srčanog udara, a Josipa je jednom prilikom izjavila “kako u njenom srcu nikada neće biti mjesta za drugoga” i tako je uistinu i bilo.

Susjedi Josipe Lisac otkrili što je napravila: ‘Šutnula ju je svom snagom i ušla u zgradu’


Komentari