VAŽNA PROMJENA ZA VOZAČE! Ne želite platiti masne kazne koje sežu i do 30 000 kuna!

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Stiže zima, a s njome i nova pravila za vozače. Kao i svake godine, od 15. studenog obavezna je zimska oprema, a oni koji je odbijaju promijeniti, mogli bi ju skupo platiti. Naime, uhvati li vas policija bez zimskih guma, vozači osobnih vozila “iskeširati” će 1000 kuna ako sudjeluje u prometu na dionicama gdje su zimski uvjeti nastali ili na tzv. zimskoj dionici, a ne posjeduje zimsku opremu ili nije očistio vozilo od snijega odnosno leda.

Inače, zimska oprema podrazumijeva zimske gume s oznakom m+s ili lance pripravne za montažu na pogonske kotače uz uvjet da dubina protektora mora biti najmanje 4mm.

Vozilo sa zimskim gumama u vožnji po snijegu pri brzini od 50 kilometara na sat, zaustavit će se nakon nešto više od 26 metara, dok će vozilo s ljetnim gumama, po istim uvjetima, i do 50-ak metara dalje.

Također, zbog nadolazećeg slavlja Dana Svetog Martina policija pojačano nadzire promet, priopćeno je iz PU zagrebačke. Vozači će pod povećalom biti od 6. do 16. studenog, poglavito u terminu od 22 do 6 sati.

“Alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači, nadzirat će se brzina kretanja vozila, korištenje sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima i korištenje dječje sjedalice te nepropisna uporaba mobitela u vožnji te drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća”, poručuje PUZ.



Komentari