Najbolje mesnice u Zagrebu: Evo gdje otići po kvalitetan komad mesa

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Ljubitelji mesnih delicija vrlo dobro znaju da je put do dobrog mesnog specijaliteta potrebno početi iz mesnice. To naravno ne uključuje one sretnike koji imaju svoje domaće meso, ili nekoga tko im distribuira, meso provjerenog porijekla. No, što ako niste te sreće? Pitali smo nekolicinu naših sugrađana u koje zagrebačke mesnice zalaze te s kojima su zadovoljni.

“Ako poželite dobru kobasu, ili hrenovke s onim starim prepoznatljivim okusom, generalno svo suho meso preporučam da se zaputite u neku od mesnica Igomat”, savjetuje jedna naša sugrađanka. S ponudom mesa u mesnici Gašo na Laništu, osobito onoga za roštilj zadovoljan je Domagoj. ‘Ćevapi su im najbolji u gradu. Meso uvijek svježe, oduševljen sam i rado tamo navraćam”, kaže Domagoj.

Po dobro meso umirovljenica Blaženka odlazi u Kudelić. “Ako moram kupovati u mesnici onda idem u Kudelić za mene bolja mesnica u Zagrebu ne postoji. Svježe, raznolika ponuda, svinjetina im je vrhunska”, smatra naša sugovornica.

Da je ponuda raznolika i u Ravliću poručuje pak Andrija, a na popis dobrih mesnica naši sugrađani ubrajaju i Žumberčanku. Ako ste u potrazi za dobrom junetinom, i to onom domaćom zaputite se u Meat the King, a zanimljiva ponuda mesa krije se i u mesnici Santoku gdje mèđu ostalim valja probati ručno marinirano meso. Ako ste pak voljni uživati u mesu crne slavonske svinje Meat the King biti će idealan izbor.

I na koncu na popis mesnica koje vrijedi posjetiti uvrstite Mes Eko.



Komentari