Inspiracija za vrući vikend: Evo popisa najboljih mjesta za kupanje na korak od Zagreba

Mrežnica. (Foto: Robert Fajt/CROPIX)

Vrućine na gradskom asfaltu znaju biti teško podnošljive pa tražite hlad, ali i mjesto gdje bi se osvježili u bazenu ili rijeci, a ne da vam se na Šalatu, Bundek ili na Jarun. Ako tražite osvježenje od vrućina na bazenima i jezerima u blizini Zagreba, donosimo vam nekoliko sjajnih prijedloga.

Na udaljenosti od sat ili čak manje naći ćete oaze bilo da je riječ o rijekama, jezerima ili bazenima. Samo trebate odabrati smjer u kojem ćete krenuti.

Kupanje na rijeci, ilustracija (Foto: Robert Fajt / CROPIX)

Mrežnica – spas od vrućina

Kamp Slapić zasigurno je najpoznatiji kamp u unutrašnjosti Hrvatske, smješten na desnoj obali rijeke Mrežnice u mjestu Mrežnički Brig. Ovo je idealno mjesto za obiteljski odmor i rekreaciju u prirodi, a udaljen je samo sat vremena vožnje automobilom od Zagreba.

Kamp nudi vrhunski opremljene mobilne kućice, drvene šatore s terasama, moderne sanitarne čvorove, sportske terene, dječje igralište i restoran gdje možete utažiti glad i žeđ. Uz izvrsnu gastro ponudu, atraktivne sadržaje i mogućnost kupanja, Kamp Slapić je savršena izletnička destinacija.

Uoči toplinskog udara: Grad objavio kakva je voda za kupanje na Jarunu i Bundeku


Osvježenje na rijeci

Na rijeci Mrežnici nalazi se i romantični otočić Otok ljubavi, do kojeg možete doći starom cestom kroz Dugu Resu, a put iz Zagreba traje oko sat vremena. Ovdje možete uživati u roštiljanju, restoranu, kanuima i čak toboganu. Voda je često topla zbog sporog, širokog i plitkog toka rijeke, što će posebno obradovati zimogrozne kupače.

Kupalište Zvečaj je još jedno poznato izletište na Mrežnici, popularno među Zagrepčanima zbog blizine glavnog grada. Osim prirodnih ljepota i slapića s prirodnim bazenom, Zvečaj nudi i mogućnost kampiranja, restorane i kafiće, te sportske aktivnosti poput odbojke na pijesku.

Kupalište Zibel na rijeci Kupi omiljeno je mjesto Siščana, udaljeno 60 kilometara od Zagreba. Plitka voda idealna je za igranje picigina i dječje riječne radosti. Osim kupanja, ovdje se odvijaju mnoge sportske aktivnosti poput odbojke na pijesku, badmintona, stolnog tenisa, malog nogometa i košarke. Kupalište može primiti oko tisuću kupača, a kvaliteta vode je visoka.

Uživanje na Jarunu.
Foto: Darko Tomas / CROPIX

Vodeni parkovi i terme

Aquapark Adamovec, udaljen samo 25 kilometara od centra Zagreba, nudi modernu kupališnu i wellness oazu. Kompleks koristi obnovljive izvore energije, a sadrži unutarnje i vanjske bazene, rekreacijski bazen s masažama i gejzirima, dječji bazen s atrakcijama i self-service restoran.

Hotel Terme Jezerčica u Donjoj Stubici nudi bijeg u prirodu, wellness opuštanje i aktivan odmor, udaljen samo četrdesetak kilometara od Zagreba. Vodeni park hotela sastoji se od osam bazena s prirodnom termalnom vodom, prilagođenih svim uzrastima, s unutarnjim i vanjskim sadržajima.

Vodeni park Aquae Vivae u Krapinskim Toplicama ima pet zatvorenih i jedan otvoreni bazen s mnogim vodenim atrakcijama te wellness centar sa saunama i restoran. Glavna atrakcija je Bazen doživljaja s 60 podvodnih atrakcija, masažnim ležaljkama, gejzirima i slapovima.

Zagrepčanka poslala slike na što liči gradski bazen: ‘Počinjem se bojati za sigurnost svog djeteta’

Nadomak Zagreba osvježenje

Vodeni planet u Termama Tuhelj nudi unutarnje i vanjske bazene s brojnim vodenim atrakcijama, uključujući adrenalinske tobogane, opuštajuće gejzire i slapove, te svijet Tuhija. Vanjsko kupalište ljeti nudi rekreacijski bazen s vodenom rijekom, koktel barom u vodi, šarene tobogane i bazen s valovima.

Na sjevernoj padini Medvednice, samo 40 kilometara od Zagreba, smjestile su se Stubičke Toplice, poznato mjesto zdravlja i lječilišnog turizma. Stubaki su idealno odredište za one koji traže opuštanje, zdravstvenu njegu ili rehabilitaciju, a sve to u prirodnom okruženju s predivnim pogledom na Medvednicu.

 


Komentari