Božo Petrov odgovorio Raspudićima: Ovo je istina o njihovoj svađi s Miletićem

Božo Petrov. (Foto: Tomislav Kristo/CROPIX)

U utorak su se pojavile glasine o svađi između Marije Selak Raspudić i Marina Miletića oko lista za EU izbore. Navodno je nakon svađe bračni par Raspudić odlučio napustiti stranku MOST, no jučer nitko nije bio dostupan za komentar.

Danas je konferenciju za medije imala Marija Selak Raspudić, a nakon nje svoju zasebnu konferenciju Božo Petrov.

“Što se tiče liste, meni je bilo ponuđeno da nosim listu za EU parlament. S obzirom da je želju izrazio i Miletić, a s obzirom na to da se on od mene javno ogradio, smatrala sam da nije primjereno da nosim zajedničku listu”, poručila je između ostalog na svojoj konferenciji saborska zastupnica.

Marija Selak Raspudić otkrila prave razloge velike svađe s Miletićem: ‘To je pitanje principa’

‘Sve sam ih htio’

Ovako je pak cijelu situaciju obrazložio


“Ovo neće biti kraj suradnje, nadam se da ćemo nastaviti surađivati. Rekla je da nije mogla prihvatiti da bude cjelovita lista, birao sam da budu svi, mislim da to listu čini jačom. Što se tiče samog uvjetovanja, htio sam da budu svi, oni taj dio nisu mogli prihvatiti, izvucite zaključak koji želite. Ne mislim da je pukla stranka, Most sa Suverenistima i HSP-om čini jedinu pravu alternativu s desne strane. Ja sam izabrao Most, mi nismo imali uvjeta, želio sam da svi budu na listi, i Mariju Selak sam želio, bilo joj je ponuđeno prvo mjesto”, rekao je Petrov

Ako ste htjeli da ona nosi, listu, ali ste stali na stranu Miletića?

“Ne mislim da sam stao ni na jednu stranu, htio sam i nju, i Nina Raspudića koji nije htio. I Marina Miletića, Grmoju, Troskota, sve sam ih htio, neki drugi to nisu htjeli prihvatiti.

Tko je uvjetovao?

“Što se tiče izbora, ponuđen je bio izbor da budu svi, ona je zaključila da je to neprihvatljivo. Vi vidite da to njima nije prihvatljivo”.

Božo Petrov.
(Foto: Tomislav Kristo/CROPIX)

Je li vam sporno što se ogradio?

“Dogode se pogreške, smatram da Miletić kada je izgovarao, nije pogriješio koji je stav Mosta, pogriješio je da se ogradio od nje, no on se ispričao”.

Po meni se ništa dramatično nije dogodilo u kampanji da bi dovelo do ovoga, žao mi je svake osobe koja je otišla, to je bio njihov izbor, dodao je.

Nije uvjetovao ili će nositi listu?

Sa strane Mosta nije bilo nikakvih uvjeta, htjeli smo da ona bude ta koja nosi listu i da svi budemo na toj listi.

 


Komentari