ŽEJEZNIČKA NESREĆA: Strojovođa iz Sindikata tvrdi da signalizacija na tom dijelu nije bila ispravna

Foto: Vlado Kos / CROPIX

Cure detalji istrage najstrabnije željezničke nesreće u hrvatskoj povijesti u kojoj su poginule tri osobe. Riječ je o strojovođi, kondukteru i 17-godišnjem dječaku.

Za RTl je govorio strojovođa iz HŽ-ovog sindikata koji tvrdi za signalizacija na tom dijelu pruge kod Okučana nije bila ispravna.

“Mogu potvrditi da imamo čvrste, neoborive, provjerene i lako provjerljive dokaze da signalizacija između kolodvora Okučani i mjesta udara putničkog u teretni vlak nije radila! Nije bila u funkciji i nikako nije mogla pružati informacije strojovođi. Prave informacije po kojima bi on sukladno propisanim procedurama donosio odluke o vožnji i prometu vlaka. Također, dokazi upućuju na to da je u trenutku opreme vlaka iz kolodvora Okučani ta signalizacija već tada bila nefunkcionalna i nije radila”, ističe Dalibor Petrović, dopredsjednik Sindikata strojovođa Hrvatske.

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Detalji na pressici

Dokaze će, tvrde, pokazati sutra na press konferenciji. Suprotnog njegovim tvrdanjama iz policije su potvrdili kako je singalizacija bila ispravna.

Neslužbeno se doznaje da se putnički vlak zabio u zaustavljenu lokomotivu brzinom od 90 kilometara na sat, a službeni detalji bit će poznati kroz najviše deset dana.



Komentari