VELIKI PROBLEMI U PROMETU: Zbog olujnog vjetra i snijega vozi se otežano, neke ceste su i zatovrene

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Autocesta A1 na dionici između Svetog Roka i Posedarja zatvorena je za sav promet zbog olujnih udara vjetra, a obilazak je na državnim cestama preko Gračaca i Obrovca.

Isključivo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Zagreb – Rijeka između Kikovice i Delnica, Jadranska magistrala DC8 na dionici od Karlobaga do Sv. Marije Magdalene, državna cesta DC54 na potezu Maslenica – Zaton Obrovački i Paški most.

Autocesta A7 na relaciji između čvorova Draga i Šmirka kao i  Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog zatvorene su  za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila). Između Novog Vinodloskog i Karlobaga zatvreno je još i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim terentnim prosotrom (I. i II. skupina vozila). Jak vjetar povremeno puše na dionici autoceste A7 između NP Rupa i čvora Jurdani, prenosi HAK.

Snijeg i kiša otežavaju promet

Snijeg koji ponegdje pada u unutrašnjosti ograničio je brzinu cestovnog prometa na 80 km/h na autocesti A1 između čvora Otoča i tunela Sveti Rok. Dok je na snazi ograničenje od 40 km/h na dionici između čvora Zagvozd i odmorišta Rašćane.

Mokri kolnici u Istri, Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji i središnjoj Hrvatskoj također usporavaju promet. Zbog radova je zatvorena autocesta A7 između čvorova Križišće i Šmrika u oba smjera te između čvorova Hreljin i Križišće u smjeru Krka. Na autocesti A1 kroz tunel Malu Kapelu te na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kroz tunel Veliki Gložac vozi se jednom tunelskom cijevi, dvosmjerno.

Na državnoj cesti DC1 u mjestu Klinča Sela na dionici Zagreb-Jastrebarsko vozi se uz privremenu regulaciju prometa od 8,30 do 15 sati. Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.


U prekidu je trajektna linija Prizna-Žigljen i katamaranska linija Novalja-Rab-Rijeka.

Proljepšanje od poslijepodneva

U prvom dijelu dana bit će pretežno oblačno, mjestimice uz kišu, a u Dalmaciji i pljuskove s grmljavinom, dok u višem gorju može pasti i malo snijega, prenosi DHMZ. Poslijepodne sa zapada postupno razvedravanje, ali je još ponegdje moguća kiša. Vjetar povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu jaka i olujna bura i tramontana koja će prema kraju dana postupno slabjeti. Najviša dnevna temperatura od 9 do 15 Celzijevih stupnjeva.


Komentari