TEMPERATURA ĆE SE SPUSTITI I ZA 10 CELZIJEVACA Nakon paklenih dana slijede pljuskovi i velika promjena!

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Nastavljaju se pakleni dani u metropoli. Prema riječima meterologa, još će biti vruće i sparno, a DHMZ upozorava i na veliku opasnost od toplinskog vala.

“Vruće, uz temperaturu između 34 i 36 °C, bit će i u središnjoj Hrvatskoj. No bit će oblačnije, osobito poslijepodne, pa će biti i sparno, a prema kraju dana i u noći uz umjeren do jak razvoj oblaka u sjevernim krajevima mogući su lokalni pljuskovi, ponegdje i izraženiji”, rekla je HRT-ova meterologinja Dunja Plačko-Vršnak.

Najavila je i da slijedi velika promjena vremena u utorak.

“Promjena stiže u utorak, uz postupno jače naoblačenje, mjestimičnu kišu te lokalno izraženije pljuskove i osjetan pad temperature zraka. U mnogim kopnenim krajevima bit će i za oko 10 °C hladnije nego proteklih dana.

Promjenjivo i nestabilno i u srijedu, ali se sa zapada do kraja dana očekuje prestanak kiše i razvedravanje”, objasnila  je Plačko-Vršnak.

Vrlo velika opasnost od toplinskih valova očekuje se u Rijeci i Splitu u ponedjeljak, a u Dubrovniku u ponedjeljak i u utorak.


Rashladite svoj dom, klonite se vrućine, rashladite tijelo i pijte dovoljno tekućine te pomognite drugima, poručili su iz DHMZ-a.


Komentari