S KIŠOM U NOVI TJEDAN: Produženi vikend ipak donosi sunce i ljetne temperature

Sitana Omer

Prijepodne će obilježiti umjerena naoblaka s mjestimičnom kišom, ponajprije u središnjoj i gorskoj Hrvatkoj te na sjevernom Jadranu.

U prvom dijelu dana bit će umjereno do pretežno oblačno mjestimice s kišom ili pljuskovima, ponajprije u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj te na sjevernom Jadranu. Sredinom dana i poslijepodne očekuje nas postupni prestanak kiše te razvedravanje. Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu većinom umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak, još ujutro na sjevernom dijelu mjestimice jaka bura. Najviša dnevna temperatura većinom između 20 i 25 °C, u gorju malo niža, javlja DHMZ.

meteo.hr
meteo.hr

Razvedravanje se očekuje u utorak kada će biti sunčano uz malu do umjerenu naoblaku, temperature će biti ugodne. Mala je mogućnost za lokalni pljusak u Gorskome kotaru i Lici. Ujutro uz rijeke i po kotlinama mjestimice kratkotrajna magla. Vjetar slab, a na Jadranu ponegdje umjeren sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura uglavnom od 9 do 14, na Jadranu 16 do 19, a najviša dnevna većinom između 23 i 28 °C

meteo.hr
meteo.hr

Vozači budite na oprezu, kolnici su skliski

U većem dijelu zemlje kolnici su mokri i skliski, a mogući su i odroni na vestama u gorju i duž Jadranske magistrale

HAK upozrava vozače da zbog ovih uvjeta smanjenje vidljivosti i tijekom dana, voze s upaljenim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena. 

Zbog poplave za sav je promet zatvoren podvožnjak na raskrižju Aleje Bologne i Velimira Škorpika u Zagrebu. Zatvorena je autocesta A7 između čvorova Križišće i Šmrika u smjeru Rijeke, dok se između čvorova Hreljin i Šmrika u smjeru Krka vozi usporeno, kroz zonu gradilišta (do ponedjeljka 27. lipnja do 7 sati).


Na autocesti A4 Goričan-Zagreb, zbog radova, za sav promet bit će zatvoren dio autoceste u zoni čvora Sveta Helena: 1. faza: od 20. do 28. lipnja bit će zatvoren izlazni krak čvora Sveta Helena iz smjera Zagreba prema Svetoj Heleni i Svetom Ivanu Zelini, a 2. faza – od 22. lipnja od 12 sati do 26. lipnja do 12 sati bit će zatvoren izlazni krak čvora Sveta Helena iz Zagreba u smjeru Bjelovara, Svetog Ivana Zeline, Vrbovca i Svete Helene, prenosi 24sata.

Vozi se dvosmjerno na autocestama: A2 Zagreb-Macelj između naplatnih postaja Zaprešić i odmorišta Jakovlje. Na graničnome prijelazu Bregana pojačan je izlazak teretnih vozila, kolona je duga oko kilometra. Granični prijelaz Harmica otvoren je za vozila do 7,5 tona. Državna cesta DC201 GP Požane-Buzet otvorena je, nakon završetka radova, za sav promet.

Trajektni promet je redovit

Produženi vikend oblježit će sunčano i toplo vrijeme

Ostatak tjedna, iz dana u dan biti će sve toplije. U četvrtak će mjestimice biti i vruće uz najvišu temperaturu zraka uglavnom od 29 do 32 °C. Na Jadranu će biti pretežno sunčano uz većinom umjerenu buru, na sjevernom Jadranu puhat će mjestimice jaka bura i sjeverozapadnjak. U srijedu su mogući kratkotrajni lokalni pljuskovi, i to uglavnom u unutrašnjosti Dalmacije. Biti će vrlo toplo uz najvišu dnevnu temperaturu zraka od 26 do 29 °C.

 


Komentari