Izašao prošetati psa pa ga napao medvjed: ‘Trči na mene i vidiš ga da si mu ti cilj, da neće stati. Presiječe te srce’

Ilustracija (Foto: Unsplash)

Iako je od toga prošlo pet tjedana, ugrizi medvjeda i dalje su vidljivi, ali i bolni na tijelu Karla iz Lokava.

Izašao je prošetati psa, a tu će šetnju pamtiti dok je živ. Čuo je kako nešto šuška i ugledao je kako nešto smeđe trči na desetak metara. Bio je to medvjed koji je prvo potjerao psa pa se okomio na Karla.

(VIDEO) ZAŠTITARU ŽIVOT PROLETIO PRED OČIMA: Nije imao pojma tko ga gleda, spasila ga mirna reakcija!

“Trči na mene i vidiš ga da si mu ti cilj, da neće stati. Presiječe te srce. Okrenuo sam se kao da ću se popet malo višlje na drvo i u tom trenu je medo došao, zagrlio me za noge, zagrizao za natkoljenicu dva, tri puta i iščupao dole sa stabla i tu me pustio. Jedan veliki pritisak i ono u glavi je doviđenja, gotov sam”, rekao je Karlo za RTL.

Na sreću, medvjed ga je pustio, a Karlo vjeruje kako se baš na tom mjestu nalazilo nešto što je medvjed čuvao.

Foto: Ilustracija (Foto: Unsplash)

“Vratio se na to mjesto od kud je prvotno došao i okrenuo se leđima prema tom mjestu. Zato sam ja uvjeren da je tamo bilo nešto što je on čuvao. Tri metra se pomakla od mene i okrenula prema meni i počela brundati i po lišću onako razgrtat”, prisjetio se.


Smatra da bi u pitanju mogla biti i medvjedica s mladuncima koju su mještani viđali, ali i snimili u blizini.

(FOTO) ‘DOLAZIO JE SVAKA DVA DANA’ Obitelji iz Samobora napravljena ogromna šteta, a kad su pogledali kamere šokiralo ih tko je krivac

Pas je u strahu, a Karlo je završio na antibioticima, nalazi krvi su loši, ima temperaturu. Za njegovu dramu znaju doktor, hitna pomoć, policija, ali i lovci.

“Vjerujem da je trauma za cijeli život. Kad god pogledam u to žbunje, meni medvjed izlijeće van, ali mislim pričam to sa smijehom jer sam živ i sretan sam da sam živ, ali da me strah, je. Znaš da ne možeš mu ništa, znaš da si gotov da ako on odluči ubiti, ubit će te”, kaže Karlo.


Komentari