EKSKLUZIVNO Kazimir Bačić pušten iz pritvora, u jeku rasprave o šefu HRT-a viđen kako šeta po Prisavlju

Kazimir Bačić (Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

Uhićeni bivši šef HRT-a Kazimir Bačić pušten je sinoć iz pritvora, potvrdio je za Zagreb.info njegov odvjetnik Nikola Mandić.

Bačiću je 30. rujna pritvor bio produžen za još mjesec dana, ali se obrana žalila i žalba je prihvaćena, rekao nam je Mandić.

Zagreb.info dobio je s Prisavlja informaciju kako je Bačić viđen u zgradi Hrvatske radiotelevizije, i u šetnji hodnikom. Na naš upit što je Bačić jutros radio na HRT-u, odvjetnik Mandić odgovara:

”Na HRT je došao zbog reguliranja radnog odnosa”.

U istražni zatvor se zasad ne vraća. Županijski sud u Zagrebu odlučio je tako pustiti Bačića da se brani na slobodi u nastavku istrage za korupciju u koju je, prema sumnjama USKOK-a, bio upleten zajedno s poduzetnikom Milanom Lončarićem i pokojnim gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem.

Kako naknadno doznaje Telegram, izvanraspravno vijeće ocijenilo je kako više ne postoji opasnost da bi nekadašnji ravnatelj HRT-a mogao ponoviti kazneno djelo koje mu je stavljeno na teret. USKOK naime smatra kako je Bačić bio posrednik između Lončarića i Bandića, odnosno da je posredovao kod gradonačelnika da se pogoduje poduzetnikovom projektu Vrtovi svjetla. Sumnja se da je upravo Bačić odnio Bandiću 50 tisuća eura mita za to.


”Bačić se vraća u Tehniku, na mjesto gdje je bio prije imenovanja za glavnog ravnatelja bio šef”, otkrio nam je odvjetnik Mandić o daljnjoj sudbini Bačića.

Zanimljiva je koincidencija izlaska Bačića iz pritvora s raspravom o izboru novog glavnog ravnatelja HRT-a. Podsjetimo, saborski Odbor je morao ponavljati sjednicu nakon pobune oporbe. Dio oporbe je tražio i poništenje natječaja, a dio ukazivao na optužbe za sukob interesa predloženog kandidata Roberta Šveba. Ništa od toga nije rezultiralo odbacivanjem Švebove prijave.


Komentari