ČUVAJ GLAVU! U osnovnoj školi u Varaždinu opao komad stropa i pogodio dječaka

Ilustracija (Foto: Pixabay)

U Prvoj osnovnoj školi u Varaždinu danas je oko 13 sati otpao dio stropa, odnosno žbuke te pao na jednog učenika. Kako prenosi Varaždinski.hr, dio stropa je otpao na stubištu koje vodi od prvog do drugog kata. Nesreća se dogodila za vrijeme velikog odmora, naveli su iz Prve osnovne škole, a očevici kažu da je otpalo oko dva do tri metra kvadratna žbuke.

Iz škole su naveli kako i dijete na koje je pao komad žbuke nije ozlijeđeno kao niti ostali učenici. O incidentu zasad nisu obaviješteni ni policija ni hitna pomoć, a psiholog je obavio razgovor s učenicima.

Škola je obnovljena

“Redovnim pregledom i održavanjem škole nisu uočena nikakva vidljiva oštećenja niti pojava vlage radi kojih bi bila potrebna sanacija tog plafona. Odmah po ovom događaju ravnateljica je pozvala stručne službe i vanjsku službu održavanja te je prostor stavljen pod nadzor i ograđen, a bit će pregledani svi plafoni u tom dijelu škole i po potrebi izvršena sanacija kako se ovakvo nešto ne bi ponovo dogodilo. Također, bit će pregledan i projekt kako bi se utvrdilo je li kod izvođenja radova došlo do nepravilnosti koje su uzrok padu žbuke. Tijekom ljetnih praznika u I. osnovnoj školi Varaždin, kao i u svim ostalim varaždinskim osnovnim školama, izvedeni su različiti radovi na opremanju, sanacijama, servisima i tekuće održavanja”, priopćili su iz Varaždina, a kažu i da je  tako bilo i na Prvoj osnovnoj školi u kojoj je stradao dječak.


Komentari