Zvuci Mezoamerike u Zagrebu: Besplatan koncert latino glazbe na Sesvetama

AireAlto ansambl (Facebook screenshot)

Narodno sveučilište Sesvete i Mjesni odbor centar Sesvete, uz potporu Grada Zagreba, u sklopu manifestacije Sesvetsko ljeto, orgnaiziraju koncert latinoameričke glazbe na kojem će glavna zvijezda biti sastav AireAlto.

Koncert će se održati ovog četvrtka (11. srpnja) s početkom u 20 sati na Trgu Dragutina Domjanića ispred zgrade Narodnog sveučilišta Sesvete. Pred zgradom Sveučilišta će svirati bivši članovi ansambla mariachi Los Caballeros i andski bend Ayllu.

“Zaplešite s nama uz poznatu latinoameričku glazbu i besplatno provedite još jedno lijepo sesvetsko ljetno veče!”, napisali su na Facebook stranici Narodnog sveučilišta Sesvete.

Crtice o izvođačima

AireAlto je glazbeni sastav okupljen u strasti prema bogatoj i tajanstvenoj kulturi Latinske Amerike. Ansambl AireAlto čine: Davorka Androić (solo vokal), Hrvoje Ton (solo gitara), Ivan Androić (solo vokal i ritam gitara), Hrvoje Cicvarić (guitarron), Carmen Androić (udaraljke) te Luka Magdalenić (solo vokal i violina). Los Caballeros je prvi hrvatski mariachi sastav koji izvodi autentičnu meksičku glazbu.

Grupu Ayllu osnovao je 1978. godine Robert Lovrić, koji je okupio entuzijaste mezoameričke glazbe. Prvi članovi sastava bili su bolivijski studenti hrvatskog podrijetla. Grupa na svojim koncertima koristi i tradicionalna mezoamerička glazbala poput kene (uzdužne flaute bez piska, napravljene od trske, kosti ili drveta) i charanga (modifikacija gitare i mandoline).


Glazbenici će izvoditi tradicionalnu latinoameričku glazbu te autohtone pjesme zemalja poput Ekvadora, Perua i Bolivije. Ulaz na koncert je besplatan i koncert će se održati na otvorenom, tako da je ovo prilika za sve građane, kako one koji su već ljubitelji latinoameričke glazbe, tako i za one koji jednostavno vole koncerte na svježem zraku.


Komentari