Zagrepčani okupirali Gornji grad: ‘Ovaj vikend očekuje se oko dvije tisuće posjetitelja’

Hrvatski prirodoslovni muzej, Demetrova (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

Nakon što je ovaj tjedan svečano otvoren nakon obnove, Hrvatski prirodoslovni muzej od danas je otvoren za sve posjetitelje, uz besplatan ulaz danas od 14h do 19h, a sutra između 11h i 19h.

“Pozivam sve građane da posjete ovaj gradski muzej kao mjesto koje spaja znanost i prirodoslovlje s jedne, te kulturu i umjetnost s druge strane. Novi stalni postav, moderan i interaktivan, stoji uz bok europskih i svjetskih prirodoslovnih muzeja”, rekao je Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba, pozivajući građane da se u to i sami uvjere.

Podsjetimo, nakon višegodišnjih intenzivnih radova i investicije od 31,6 milijuna eura, muzej je svečano otvoren ovaj tjedan.

Hrvatski prirodoslovni muzej, Demetrova (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

Bogat sadržaj Muzeja

Novi stalni postav, obogaćen multimedijskim rješenjima i interaktivnim sadržajima, posjetiteljima će na cjelovit način interpretirati muzejski fundus iz mineraloških, geoloških, paleontoloških, paleoantropoloških, zooloških i botaničkih zbirki te im približiti raznolikost živog i neživog svijeta, odgovarajući im na pitanje što je život i kako je nastao.

Obnova i dogradnja muzeja je financirana iz EU fondova s nešto manje od dvije trećine ukupnog iznosa, te proračuna Grada Zagreba s jednom trećinom sredstava, a dio je financiran i iz državnog proračuna.

Zbog Grše u Samobor pristižu tisuće mladih: Koncert je iz Bunkera prebačen na Trg kralja Tomislava



Komentari