Zagreb postaje središte plesa i kulture: Stiže više od 10 tisuća plesača

Plesači, ilustracija (Foto: Pixabay)

Word Finale Zagreb 2024. jedno je od najprestižnijih međunarodnih plesnih natjecanja u Europi koje će se održati u Zagrebu od 8. do 12. svibnja. Središte plesa i kulture tih će dana postati dvorana Sutinska vrela.

Natjecanje će okupiti više od deset tisuća plesača i preko četiri tisuće posjetitelja iz različitih krajeva svijeta. Organizatori očekuju dolazak plesača iz više od 30 država, čime će se stvoriti jedinstveno iskustvo povezivanja ljudi različitih kultura i tradicija.

Također, na natjecanju će se predstaviti veliki broj plesnih disciplina poput suvremenog plesa, baleta, hip hopa, trbušnog plesa, akrobatike, pa sve do komercijalnog plesa. Kandidate će ocjenjivati stručni panel međunarodnih sudaca.

Veliko finale

U nedjelju 12. svibnja održat će se ‘Gala večer’ gdje će se najbolji kandidati boriti za glavnu novčanu nagradu u iznosu od 7.000 eura. Među sudcima su priznati stručnjaci u svijetu plesa poput koreografa Žige Sotlara i plesačice Martine Vuletić.

Organizatori ističu da ovaj događaj nije samo prilika za natjecanje, već i pokretanje zagrebačkog turizma. Sukladno tome, događaj podržava Grad Zagreb, putem Ureda za obrazovanje, sport i mlade, zajedno s Turističkom zajednicom Grada Zagreba.


Organizator natjecanja, International Dance Open, već dugi niz godina promiče plesnu umjetnost diljem Europe kroz različite događaje poput natjecanja, seminara i radionica. Njihov cilj je poticanje plesnog talenta, ali i promicanje tjelesne aktivnosti, društvenih interakcija i razmjene kultura među mladima.

Karte se mogu kupiti na ulazu u dvoranu, a cijena iznosi 15 eura za jednodnevnu kartu i gala kartu, 35 eura za trodnevnu kartu i 60 eura za kartu za svih pet dana.

Sve važne informacije možete pronaći na službenim stranicama organizatora na ovom linku.

Vraćaju se Purgari: Nova sezona smjene straže započinje glasnim pucnjem iz topa


Komentari