Za vikend počinje omiljena zagrebačka manifestacija: 12 dana zabave, druženja i glazbenih nastupa

Dvorišta, Gornji grad (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

U srijedu, 10. srpnja, u 11:30 sati u atriju Gimnazije Tituša Brezovačkog, Ul. Jurja Habdelića 1, zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec sudjelovat će na konferenciji za medije povodom najave ovogodišnjeg izdanja manifestacije Dvorišta.

Dvorišta već 10 godina pričaju priče o Zagrebu. Vrata gornjogradskih dvorišta otvaraju se 12. srpnja i na 12 dana postaju središte zabave, druženja, otkrivanja i glazbenih nastupa uživo.

10 dvorišta za 10 godina, poruka je u znaku koje će se održati ovogodišnja manifestacija – no organizatori ih još ne otkrivaju sve! Zasad samo neke, dobro poznate, poput atrija Muzeja grada Zagreba (Opatička 20) i Arheološkog vrta MGZ-a (Opatička 22), kao i Dvorišta Zvjezdarnice uz Popov toranj (Opatička 22).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dvorišta / The Courtyards (@dvorista_thecourtyards)


Unikatne priče

U program Dvorišta vraća novoobnovljena Gimnazija Tituša Brezovačkog u prostoru nekadašnjeg Plemićkog konvikta, ove godine sa čak 2 lokacije (ulaz s Jezuitskog trga), kao i lokacija Hrvatskog instituta za povijest – također s dva prostora (u Opatičkoj 10, kao i ulazom s Radićeve ulice).

A sva ona, kao i druga koja će biti uskoro otkrivena, doista pričaju svoje unikatne, posebne, zanimljive i nesvakidašnje priče. Priče koje treba otkriti!

Foto: Arhiva Dvorišta

Dvorišta su i sinonim za sjajnu glazbu, a bogatim programima kroz godine manifestacije prošli su i Matija Cvek, i Antonela Đinđić, i Gordana Marković, i Lu Jakelić, i Ivana Galić, i Matej Mudrovčić, i Zsa Zsa, i Zdenka Kovačiček i Ansambl Antiphonus, i još mnogi drugi. Dvorišta i dalje ostaju vjerna svojemu izvornom programu i konceptu, tako da vas u Dvorištima i ove godine očekuje niz sjajnih mladih pjevača i glazbenika.

Dvorišta su pritom – za sve od 7 do 77, a zapravo od 0 do 100 – kao i do sada besplatna! Dnevni programi objavljivat će se nekoliko dana unaprijed na društvenim mrežama manifestacije, a manifestacija će biti otvorena svakim danom od 18:00 do 24:00 sata.

 


Komentari