Vinski grad na zagrebačkom Tuđmancu: Radionice, kutak za djecu, ali i gledanje tekmi na jednom mjestu

Manifestacija Vinski grad na Trgu Franje Tudjmana (Foto: Tomislav Kristo / CROPIX)

Najljepša vinska oaza, festival Vinski grad ponovo je na Kegliću. Idealno mjesto za afterwork opuštanje i uživanje u toplim, ljetnim večerima uz izbor odličnih vina iz svih hrvatskih vinskih regija i inozemstva po promotivnim cijenama. I ove će godine trajati nešto dulje od dva tjedna, od 14. lipnja pa sve do subote, 29. lipnja.

Posjetitelji će moći kušati vina vinarija i distributera Astoria, Benvenuti, Iločkih podruma, Marčeta, Kotolenko, Petrač, Roxanich, Saints Hills, Vinarije Orahovica, Philipecz, Vinogradništva Sedlak, Bikicki, Kabaj, Guerilla, Radgonske gorice, Vislander, Skaramuča, Vinea Gold, Markota, Dobra berba, Vinarija Kutjevo, Kopjar, Stina, Galić, Simčić, Cattunar, Kostanjevec, Freixenet, Enosophia, Kast, Belje, Vina Matić, Lillet, Štampar, Podrum Mladina, Fakin, Vina Delmati.

Oni koje umjetnost zanima više od sporta na raspolaganju će imati zanimljive wine&art radionice. Umjetničke radionice s kušanjem vina golemi su hit u svijetu, koji polako dolazi i u Hrvatsku. U Vinskom gradu, polaznici će moći učiti izrađivati mirisne svijeće, keramiku, oslikavati vinske čaše ili slikati, cijelo vrijeme uživajući u vinu.

Kreativne radionice i gledanje tekmi

“Svim ljubiteljima vina i kvalitetno provedenog vremena pripremili smo osam predivnih radionica zajedno s našim kreativnim prijateljima i to u romantičnom ambijentu Vinskog grada na Tuđmancu!”, napisali su organizatori u objavi na Instagramu.

Prva radionica na rasporedu je već u nedjelju (16.06.) kada je planirana radionica Clay&Wine by Astoria u suradnji s Morra Studiom. Iduća je najavljena za utorak, 18. lipnja, kada je na programu Candles&Wine by Kast u suradnji sa Zen candles, a već dan kasnije možete se okušati i u Paint&Wine by Iločki podrumi u suradnji s Paint&Wine. U četvrtak, 20. lipnja, održava se GlassArt&Wine by Roxanich u suradnji s brendom smARTmug, a u nedjelju, 23. lipnja, Clay&Wine by Lillet opet u suradnji s Morra Studiom.


Oni koji su pak planirali ne odvajati se od svog televizora u dane kad krene nogometno prvenstvo, na Tuđmancu je planirano javno praćenje tekmi. Ako ste za ples ili tek lagano mrdanje bokovima u ritmu glazbe i čašu dobra vina, također ćete biti zadovoljni, jer je na programu nekoliko dobrih partyja uz DJ-a.

Počinje Zagrepčanima omiljeni Zagreb Classic: Na Tomislavcu devet besplatnih koncerata


Komentari