Vila Lala u KUC-u Travno: Predstava je besplatna

Vila Lala (Foto: Filip Kovačić)

U srijedu u 19:00 sati, u Kulturnom centru Travno, u sklopu 58. Međunarodne smotre folklora, imat ćete priliku besplatno pogledati kazališnu predstavu Vila Lala, autora Velimira Subotića, u koprodukciji Slavonskog putujućeg teATRA i Kazališta Mika Živković iz Retkovaca.

Ova je komedija radnjom smještena u kasne šezdesete godine prošlog stoljeća, kada sindikati radnika, bivše države naroda i narodnosti, uvelike nastoje organizirati bolje poslovne uvjete svojim članovima kao i mogućnost nužnih godišnjih odmora i ljetovanja.

Sindikat malog gradskog poduzeća odlučuje zbog “skupoće na moru” ljetovanje provesti u Slavoniji kod čika Šime Pavinog zvanog Lala s kojim je pomoćni kuhar poduzeća Živko nekada zajedno boravio “u vojske”.

Lavina zbivanja

Vrućina i sparina u zraku, na koju su Slavonci naviknuli, građane dovodi do iznemoglosti, a tek spoznaja u kakvim će uvjetima biti osiguran njihov smještaj, potaknut će lavinu smiješnih i neočekivanih zbivanja.

Ipak, boravak u “vili” koju će nazvati prema domaćinu kuće, razbuktat će ljubavne strasti i radnju potpuno zapetljati nizom urnebesnih situacija u kojima će svatko tražiti svoj spas, ali i način za ostvarivanjem ljubavnih nauma.

Predstava je ovo koja će uz smijeh otvoriti niz pitanja, ali i spoznaju, a kod mnogih i sjećanja na nekadašnja kolektivna ljetovanja radnika.


Je li autor pišući ovaj urnebesan komad dao nagovještaj kontinentalnog turizma? Odgovor na ovo pitanje saznajte u… Vili Lali!


Komentari