Velikogoričanin napisao himnu svom gradu i rasturio! ’Ono što je vrijedno pamtiti doživio sam u Velikoj Gorici’

Središte Velike Gorice (Foto: Instagram/Josip Škof)

Pod umjetničkim imenom “Frik iz kvarta“, Zlatko Majsec objavio je himnu Velike Gorice pod imenom “Velika, Gorica moja mala”, javlja Večernji list.

“Od malih nogu živim u Velikoj Gorici i prirodno mi je došlo da sva svoja iskustva i dojmove o gradu te prevladavajućem mentalitetu njegovih stanovnika pretočim u stihove. Bio je to jedan od onih tekstova koji samo izlete iz tebe. Iako je riječ o konkretnom gradu, mnogi stihovi mogu poslužiti i kao metafora cijele države. U Gorici me oduševljavaju blizina šuma i otvorenih zelenih prostranstava s mnogo mira i tišine te dobri prijatelji, a ljute me sitne duše i ego manijaci… Pjesma zato beskompromisno zarezuje duboko u bolno tkivo današnjeg društva i pojedinca“, rekao je Majsec koji je ukratko prepričao samu himnu.

Jer ona pak ističe obje strane ovog novčića nazvanog Velika Gorica.

„Mislim da sam najveći dio onoga što je u životu vrijedno pamtiti, prvi put doživio u Velikoj Gorici – od ljubavi, ludih izlazaka i prijatelja do “službenijih” stvari poput osnivanja benda Mel Camino s kojim sam snimio već četiri albuma i spisateljsko-glazbenog projekta Frik iz kvarta”, rekao je Majsec.

Upravo mu taj kantautorski projekt, tvrdi, omogućuje poigravanje s širokom lepezom glazbenih stilova – od indie pop rocka do hip-hopa. Tako je recimo Velika Gorica moja mala zvukom najbliže hip-hopu.

Konačnoj verziji šestominutne pjesme pridonijeli su i vokali Ree Matić i Djanga Ivana Laića. Glazbu potpisuje Ivan Vidović – Vida, a aranžmanu su svoj obol dali i Zlatko Majsec, Igor Kotal – Pigili i Antonino Šimić. Pjesma je snimana u studijima Greenwood i Kung Fu, a živopisni su videospot kreirali Dora Butković i Borna Obranović.


Danas počinje 2. Ritam Mediterana: Brojni programi za djecu, ali i odrasle


Komentari