U Zagreb dolazi legendarni bend: Mračnom romantikom oduševljavali su generacije

The Jesus and the Mary Chain: Happy when it Rains spot (YouTube screenshot)

Legendarni škotski alternativni bend The Jesus and Mary Chain premijerno nastupaju u Hrvatskoj 28. kolovoza. Koncert će održati u velikom pogonu Tvornice kulture, a to će i otvoriti novu koncertnu sezonu na toj kultnoj lokaciji. Ovogodišnjom turnejom obilježavaju 40 godina postojanja.

Veliku turneju započeli su u ožujku, a za nešto više od mjesec dana dolaze u Zagreb. Jubilarnu godinu proslavili su albumom Glasgow Eyes, koji je prvi album nakon Damage and Joy kojeg su izbacili 2017. godine. Najavili su da uskoro izlazi i dokumentarac o njihovom nastanku i diskografiji.

Bend je nastao u lipnju 1984. godine. Došli su na glazbenu scenu kao alternativci i pokrenuli nekoliko novih žanrova, kao što su shoegaze i noise pop. Njihov debitantski album bio je Psychocandy, kojim su osvojili publiku i kritičare. Drugi album Darklands doživio je još veći uspjeh te su se popeli na peto mjesto na UK Album Chartu, a njihov singl April Skies bio je osmi u Velikoj Britaniji.

Prepoznatljivi po ‘mračnoj romantici’

Zbog svađe dvojice članova razišli su se nakon desetljeća postojanja, no ponovno su se okupili 2007. godine. Njihov nastup obilježavala je “mračna romantika” po kojoj su bili prepoznatljivi. Novi album Glasgow Eyes povratak je tim njihovim korijenima.

Ljeto u dvorcu Oršić: Glazbene zvijezde u povijesnoj atmosferi


“Glasgow Eyes” predstavlja povratak korijenima s mračnim, romantičnim tonovima. Album je snimljen u Castle of Doom studiju u Glasgowu, gdje su Jim i William Reid u potpunosti predani kreativnom procesu. Članovi benda su braća Jim (glavni pjevač) i William Reid (gitara), Scott von Ryper, bubnjar Justin Steven Welch te Mark Crozer.

U prodaji je ograničen broj ulaznica po cijeni od 32 eura. Nakon što se rasprodaju, cijena će biti 36 eura, a na dan koncerta, ako ih bude, moći će se nabaviti za 40 eura. Ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mjestima i online na Entrio.hr. Ako koncert bude rasprodan, neće se seliti u veći prostor.

 


Komentari