Small size dani u Zagrebu: Dođite na tradicionalnu manifestaciju Teatra Puna kuća

Small Size dani u Zagrebu (Foto: PR)

Teatar Puna kuća ovaj vikend, od 26. do 28. siječnja organizira u Zagrebu sada već tradicionalnu manifestaciju SMALL SIZE DANI koja naglašava važnost kreiranja kvalitetnog umjetničkih sadržaja za djecu od najranije dobi. Svjetska Small Size mreža, čiji je Teatar Puna kuća član, svojim djelovanjem se bori za stvaranje uvjeta u kojima će do djece doći kvalitetan umjetnički program koji će ih poticati na kreativno i kritičko razmišljanje od najranije dobi, kao i za prava djece da kroz svakodnevnu igru ostvaruju svoje potrebe i interese u svijetu u kojem žive. U sklopu manifestacije Teatar Puna kuća izvest će u petak 26. siječnja svoju novu interaktivnu predstavu za djecu „Nebo, zemlja, kotač“ u Dječjem vrtiću Zapruđe.

Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu otvara vrata: Evo što posjetitelje čeka

Predstava je dio njihovog programa Multikulturom do kvalitetne kulture. Govori o djevojčici Romkinji koja odlazi na putovanje u potragu za prijateljem. Djeca su uključena u izvedbu priče. U subotu, 27. siječnja u 11 sati dobro došli ste na promociju prekrasne slikovnice „Puž koji je promijenio svoju kućicu“ Petre Matulić Žeravice koja će djeci pročitati priču i održati besplatnu kreativnu radionicu za djecu dobi 3 do 6 godina na kojoj će s njima razgovarati o priči i od domaće spravljenog plastelina skupa izrađivati motive iz priče. Mjesto održavanja promocije i radionice je Mjesni odbor, Dobri dol br. 49.

Small Size Dani u Zagrebu (Foto: PR)

Bogat program i u nedjelju

U nedjelju, 28. siječnja u 11 sati Puna kuća poklanja još jednu besplatnu radionicu. Glumica Svetlana Patafta obrađivat će s djecom hrvatsku narodnu bajku „Pjetlićeva družina“. Radionica će se održati u Mjesnom odboru Dugave, Ul. Sv. Mateja br. 93, Novi Zagreb. Besplatne radionice bajki Puna kuća realizira jednom mjesečno u okviru programa „Attackova hibridna zajednica – Umjetnost u zajednici“ u suradnji s AKC Attackom a program je financiran od strane Gradskog ureda za kulturu grada Zagreba.

Teatar Puna kuća poziva roditelje da sa svojom djecom dođu na manifestaciju, podruže se s umjetnicima i susretnu se s drugim obiteljima i tako ostvare nove kontakte i inspiriraju se za nova druženja i igru u sigurnom i kreativnom okruženju.


Na njihovom FB profilu možete pogledati kratak video Petre Matulić Žeravice koji je nastao u programu zajedničkih aktivnosti članova Small Size mreže s temom drveća koja mogu biti inspiracija za igru, stvaranje i meditaciju. Tijekom vikenda moći ćete poslušati hrvatske umjetnike koji stvaraju za djecu o tome kako ih kazalište za djecu inspirira u njihovom radu.


Komentari