‘Postani obitelj’: Streljački klub Kustošija poziva na uključivanje djece u sportske zajednice

Završetak 2019. godine značio je i održavanje konferencije u sklopu projekta „Pridruži se timu – postani OBITELJ!” u organizaciji Streljačkog kluba „Kustošija”.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a ukupna vrijednost iznosi 865.702,73 kune.

S aktualnim projektom koji je dio poziva „Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz sport“ sve prisutne upoznao je voditelj projekta Lovro Luburović.

Cilj konferencije bio je podići svijest javnosti o važnosti uključivanja djece u sportske zajednice, kako bi se što lakše integrirali u društvo, te stekli radne navike i povećali kvalitetu zdravlja i življenja. Sve aktivnosti koje su dio projekta provoditi će se do 29.03.2021.

Planirane aktivnosti obuhvaćaju treninge streljaštva sa stručnim trenerima, kao i treninge s kineziterapeutom. Za potrebe treninga i natjecanja , klub je sredstvima EU nabavio i veću količinu opreme koja će i nakon provedbe projekta ostati u vlasništvu kluba.

Također, svi sudionici sudjeluju na psihološkim radionicama kako bi se što bolje pripremili za sve izazove koje nosi bavljanje ovim sportom. Kao posebno zanimljiva aktivnost izdvojene su ljetne i zimske pripreme koje se odvijaju dva puta godišnje. Sve aktivnosti unutar projekta u potpunosti su besplatne za sve sudionike.



Komentari