Poseban događaj u Velikoj Gorici: Nizom natjecanja podržava se sport i rekreacija za sve

Djeca na igralištu, ilustracija (Foto: Pexels)

Poseban sportski događaj organizira se u nedjelju, 7. travnja u Velikoj Gorici. Povod je Svjetski dan prihvaćanja i svjesnosti o autizmu, koji se obilježava 2. travnja. Događaj se organizira uz poruku ‘sport i rekreacija za sve’.

Organizator Marin Vlahović ističe da je cilj potaknuti sportske klubove i udruge na razvoj uključenosti i prilagodbe njihovog sporta, odnosno osnivanje sportskih grupa s prilagođenim pristupom, treningom i ciljevima.

Sukladno tome, kao primjer uspješne prilagodbe u Hrvatskoj i cijelom svijetu, izdvaja Judo klub “Fuji”. Klubu se mogu donirati sredstva, a on osigurava besplatne treninge, kao i stipendiju za djecu i odrasle osobe s invaliditetom koji treniraju i nastupaju za njihov klub.

Društvene poruke

Bez obzira na to što događaj dijelom ima humanitarni karakter, Vlahović objašnjava da su ključne njegove društvene poruke o uključivanju sve djece u sportske aktivnosti i prilagodba sporta njihovim mogućnostima i potrebama.

Na događaju će se odvijati razna natjecanja, a lokacija je igralište u Ulici Slavka Kolara 47B u Velikoj Gorici. Aktivnosti su podijeljene na one za profesionalce i amatere. Neki od izazova su mrtvo dizanje sa povišenja i jednoručni potisak. Radi se o petoboju snage i izdržljivosti.


Organizator je Marin Vlahović i DŠR VG Viking u suradnji s Fortis Gym, ŠRS Grada Velika Gorica i Judo Klub osoba s invaliditetom ‘Fuji’. Organizatori pozivaju sve na dolazak i pružanje podrške.


Komentari