Nastupom 30-ak glazbenika započinje prvi po redu ‘Zapruđe blues moment’

Zapruđe, ilustracija (Foto: Niko Goga / CROPIX)

Nastupom 30-ak glazbenika, u subotu s početkom u 14 sati, u središtu novozagrebačkog naselja Zapruđe održat će se prvo izdanje manifestacije “Zapruđe blues moment” koje okuplja zaljubljenike u osebujnu afroameričku folk glazbu.

Tijekom 60-ih godina prošlog stoljeća, kada blues i rock glazba preplavljuju Europu, ti glazbeni pravci prodiru i u novoizgrađeno naselje Zapruđe, a talentiranost mladih i entuzijazam slušanja i izvođenja bluesa zadržao se sve do današnji dana.

“Zapruđe blues moment” okuplja glazbenike iz Zapruđa, a cjelodnevna glazbena manifestacija posvećena je stanovnicima naselja i glazbenicima koji više nisu među nama.

Bogat program

Program počinje u 14 sati nastupom Vladimira Georgeva Bugija, pobjednika 15. Croatian Blue Challengea 2023. godine. Potom slijedi duet Bok Blues koji je 2022. ušao u polufinale International Blues Challengea u američkom Memphisu, a godinu dana kasnije nastupio i na European Blues Challengeu u poljskom Chorzowu. Nakon nagrađivanih veterana bluesa, nastupa dvojac Dubravko Zlomislić i Vladimir Lulić.

Večernji program započinje u 20 sati na pozornici ispred knjižnice Vjekoslava Majera, gdje će blues standarde svirati 30-ak glazbenika iz Zapruđa.


Organizatori prvog po redu “Zapruđe blues momenta” su Hrvatske blues snage – udruga za promicanje blues glazbe, Hrvatsko društvo skladatelja (HDS) i Mjesni odbor Zapruđe.


Komentari