U 50. godini preminula omiljena Zagrepčanka: ‘Uživaj bez boli, obožavana ljubice, a mi ćemo nastaviti slaviti život u tvoje ime’

Preminula je spisateljica Kristina Wolsperger Danilovski (Foto: Unsplash, Facebook)

Zagrebačka kemičarka i spisateljica Kristina Wolsperger Danilovski, autorica hit knjige ‘Danci i stranci’, preminula je u 50. godini života, objavila je njezina shrvana obitelj na društvenim mrežama.

Pročitajte što je Marko Babić napisao popularnoj hrvatskoj pjevačici: ‘Inače mi ne udara na ego kada me ljudi prepoznaju’

‘Ovo nažalost više ne piše autorica, već njezin Saša. Najdraža moja i naša Kikica, najbolja mama na svijetu i ljubav mog života, moja srodna duša, je noćas u 23 sata spokojno i smireno zaspala i sada trči s anđelima po poljima nebeskim’, napisao je na Facebooku njezin suprug.

‘Uživaj bez boli, obožavana ljubice, a mi ćemo nastaviti slaviti život u tvoje ime i na tvoj spomen’, zaključio je tužnu objavu ispod koje su se brojni pratitelji javili s izrazima sućuti.

‘Tužno je što je otišla toliko prerano. Dragi ljudi, preporuka, pročitajte knjigu koja je ostala iza Kristine. Koristit će vam, zabavit će vas, otvorit će vam vrata da kroz njih prostruje vjetrovi i juga i sjevera. ‘Učenje, čitanje, putovanja, druženje Vam pomaže da nađete svjetlo svog života, gdje god živjeli.’ Počivala u miru, Kristina, nedostajat ćeš’, napisao je na Facebooku novinar i spisatelj Milan Majerović-Stilinović, čija je supruga Pilar bila prijateljica s Kristinom.


Zabavni mailovi postali bestseller

Kristina Wolsperger Danilovski rođena je u Zagrebu 1973. godine. Osim diplome na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu, magistrirala je kemiju na zagrebačkom Prirodoslovno-matematičkom fakultetu. Zbog suprugova posla, 2009. godine se s obitelji preselila u Dansku, što ju je inspiriralo da napiše svoju prvu, nažalost i posljednju knjigu.

Svoje je avanture iz Kopenhagena, naime, putem maila često opisivala prijateljicama. Nakon tri godine, s obitelji se vratila u Zagreb, a mailove koje je slala, uz još poneku anegdotu, uklopila je u knjigu koja je u kratkom roku osvojila čitatelje.

Preminuo je Miroslav Lilić, legendarni televizijski urednik i novinar

‘Knjiga svojevrsnih memoarskih eseja, dnevničkih priča, u kojima autorica opisuje svoje trogodišnje iskustvo života, rada i svakodnevice u glavnom gradu Danske, Kopenhagenu. Iskreno i otvoreno, bez zadrške, autorica predstavlja uspone i padove sebe i svoje obitelji, pritom nužno uspoređujući danske i hrvatske prilike, institucije, poslovne odnose, odnose u obiteljima, uviđajući u svakome od njih mane i vrline, vrijednih pažnje i razumijevanja’, stoji u opisu Kristinine knjige ‘Danci i stranci’.

Sudeći po njezinim profilima na društvenim mrežama, ove je godine pripremala svoju prvu likovnu izložbu. ‘Pripreme za moju prvu izložbu… Mjesto radnje: Osor’, napisala je u travnju ove godine.


Komentari