Jelena Radan i Zagrebačka filharmonija u Lisinskom: Presjek karijere domaće pjevačice

FOTO zgf.hr

Off ciklus Zagrebačke filharmonije ugostit će u petak, 20. svibnja, u KD Lisinskom Jelenu Radan, koja će uz svoje glazbenike i pratnju velikog filharmonijskog orkestra pod vodstvom maestra Jonathana Griffitha izvesti presjek karijere u ruhu novih aranžmana.

“Jedinstvena umjetnica, veliki orkestar, vrhunski glazbenici, novi aranžmani…teško je u jednu rečenicu sažeti sve što će se u petak 20. svibnja događati na pozornici Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog”, stoji u najavi.

Navodi se kako će upravo koncert u Off ciklusu uz veliki orkestar Zagrebačke filharmonije biti vrhunac dosadašnje karijere Jelene Radan, u kojoj je jednakim uspjehom putovala različitim svjetovima glazbe – od popa i rocka do fada.

Kritčari opisuju Radan kao glazbenicu posebnog senzibiliteta koja je na hrvatskoj glazbenoj sceni prerasla u sinonim za kvalitetnu glazbu i vrhunske interpretacije. Posljednjih godina potvrdila se i kao autorica snažne osobnosti i pečata.

Novi aranžmani istaknutih skladatelja

U ruhu novih aranžmana istaknutih hrvatskih skladatelja Frane Đurovića i Krešimira Seletkovića, Radan će u Lisinskome predstaviti neke od svojih najvećih uspješnica kao što su “Čudo”, “Voljet ću te sutra” i “Kad nas ne bude”.

Kroz karijeru redovito ju je pratio fado, koji izvodi s toliko osjećaja, umijeća i strasti, a ovom prigodom izvest će njoj posebno drage skladbe poput “Meu fado meu” i “Lagrima”.

“U ruhu velikog filharmonijskog orkestra, uz gostovanja koja se još uvijek čuvaju kao iznenađenje, praćena vrhunskim glazbenicima u bandu i orkestru pod vodstvom britanskog maestra Jonathana Griffitha, bit će to večer koja nikog neće ostaviti ravnodušnim”, poručuju iz Filharmonije.



Komentari