Festival koji Zagrepčani obožavaju vraća se na Ilicu: Mnoštvo aktivnosti na jednom mjestu

Život na ulicama Zagreba (Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX)

Festival koji spaja umjetnost, kulturu i zajedništvo ponovno se vraća u zagrebačku Ilicu. Radi se o Q’ART Ilica Festivalu, projektu koji uključuje izložbe na otvorenom, žive performanse, radionice i glazbene nastupe.

Jednodnevni festival održat će se u nedjelju 21. travnja. Ovogodišnji slogan je “Život na kopnu”, a to je i osmi festival koji će se za redom održati u središtu Zagreba. Sve počinje u 9:30 ujutro, a trajat će do 15:30 sati.

Zagrebačka će Ilica tijekom šest sati postati pozornica na otvorenom za umjetnike, glazbenike, obrtnike i ljubitelje kulture. Posjetitelji će imati priliku sudjelovati u raznim aktivnostima, od interaktivnih izložbi do različitih radionica i performansa.

Bit će svega

Najavljene izložbe na otvorenom uključuju fasade i pročelja zgrada koja će se pretvoriti u galerijske prostore. U sklopu uličnih izvedbi održat će se slikarske performanse, živa glazba, plesne izvedbe i revije.

Osim toga, svoju ponudu će na festivalu predstaviti određeni lokalni restorani i obrti. Organizatori ističu da je cilj cijelog projekta dugoročno promijeniti urbano iskustvo kroz društveno djelovanje umjetnika, udruga, sveučilišta, obrta i građana unutar zajednice.


Također, naglašeno je da i u 2024. godini projekt Q’ART Ilica nastavlja s korištenjem
praznih prostora i njihovog neiskorištenog potencijala u glavnom gradu.


Komentari