Zagreb pun događanja: Od Splavnice do Dugava, grad nudi zabavu na svakom koraku

Art plac.(Foto: ART PLAC)

Ovog vikenda Zagreb će biti prepun raznolikih događanja koja će privući i zabaviti posjetitelje svih dobnih skupina i interesa. Uz bogatu ponudu kulturnih, glazbenih, gastronomskih i umjetničkih sadržaja, grad će oživjeti na brojnim lokacijama.

Tradicionalni ART PLAC na zagrebačkoj Splavnici još jednom donosi živopisnu atmosferu u srce grada. Ova mala ulica, poznata po šarenilu cvijeća i živosti, u subotu postat će centar originalnih autorskih radova i suvenira. Posjetitelji će moći pronaći jedinstvene predmete koji će uljepšati njihov dom ili biti savršena uspomena na boravak u Zagrebu. ART PLAC zadržava svoj karakter i šarm, nudeći jedinstvenu kombinaciju umjetnosti i tradicije.

Za ljubitelje slatkih poslastica, Rougemarin Park priprema nešto posebno – Palačinka fest. Ovaj festival, koji traje do 8. rujna, nudi mnogo više od samih palačinki. Posjetitelji će moći sudjelovati u raznim radionicama, uživati u koncertima, pop-up događanjima, natjecanjima, salsi i koktelima. Palačinka fest je savršena prilika za obitelji i prijatelje da se okupe i uživaju u ukusnim delicijama i zabavnom programu.

Prizor sa Splavnice Zagrepčane ostavio bez teksta (FOTO: Srđan Vrančić/CROPIX)

Ljetne noći Teatra EXIT i Zagrebačko histrionsko ljeto

Ljubitelji kazališta također će doći na svoje. U subotu, 31. kolovoza, s početkom u 20 sati, na krovnoj terasi Centra mladih Ribnjak održat će se izvedba “Cabaret – Koncert za žlice i gitaru”. U produkciji Teatra EXIT i Kazališta Ulysses, ova predstava pod mentorstvom Rade Šerbedžije i Lenke Udovički, te u izvedbi Nikole Nedića i Marija Joveva, obećava poseban kazališni doživljaj na otvorenom.


Zagrebačko histrionsko ljeto donosi još jednu kazališnu poslasticu – “Kavana na Opatovini” Carla Goldonija. U subotu od 20 sati, izvođači poput Zlatka Ožbolta, Marka Hergešića i drugih donijet će ovu klasičnu komediju na scenu, stvarajući nezaboravno iskustvo za sve posjetitelje.

Na školskom igralištu u Dugavama od četvrtka do nedjelje, od 29. kolovoza do 1. rujna, održava se Kvartovski sportsko-zabavni festival Dugave FEST 2024. Ovaj festival spaja sport i zabavu, nudeći brojne aktivnosti za sve uzraste. Posjetitelji mogu sudjelovati u sportskim natjecanjima, uživati u zabavnom programu i družiti se u prijateljskoj atmosferi.

Zagrebački kvartovi kulture: U rujnu kultura putuje kroz Siget, Gajevo, Srednjake te Malešnicu

Ljeto na Zagrebačkom velesajmu i Filmska čitanka – Krajolici zvuka

Drugo izdanje open-air festivala “Ljeto na Zagrebačkom velesajmu” održava se ispred paviljona 20, od 30. kolovoza do 8. rujna. Tijekom deset festivalskih dana posjetitelji će moći uživati u bogatom programu s brojnim glazbenim, edukativnim, digitalno-zelenim, sportskim i umjetničkim sadržajima. Festival nudi više od 60 izvođača, a posebno se ističe nastup Zdenke Kovačiček. Ulaz na festival je besplatan, a svaki dan počinje koncertima u 18 sati, stvarajući savršenu večernju atmosferu.

Peto izdanje Filmske čitanke započinje ovog vikenda serijom od pet besplatnih javnih predavanja pod nazivom “Krajolici zvuka”. Ova predavanja, koja će se održavati svake subote ili nedjelje u Kino klubu Zagreb, analiziraju filmski zvuk kroz različite perspektive. Prvo predavanje na rasporedu je u nedjelju, 1. rujna u 19 sati, i bit će zanimljivo svima koji žele dublje razumjeti ulogu zvuka u filmskoj umjetnosti.

Za kraj vikenda, Green River Fest donosi nastup mlade pjevačice i glazbenice iz Malawija, Maku, u pratnji Zvonimira Ćosića na akustičnoj gitari. Ovaj koncert održat će se u nedjelju,  u 20:20 na Zelenom željezničkom mostu, poznatom i kao Hendrixov most. Ovaj intimni glazbeni događaj uz rijeku pružit će savršen završetak bogatog vikenda u Zagrebu.
Ovaj vikend u Zagrebu donosi pregršt događanja koja će zadovoljiti sve ukuse i interese, od umjetnosti i kulture do glazbe, hrane i sporta. Bez obzira na to što odaberete, svaki od ovih događaja obećava nezaboravno iskustvo.


Komentari