Vraća se Zagrepčanima omiljeni glazbeni spektakl: Devet besplatnih koncerata

Zagreb Classic. (Foto: Damjan Tadic/CROPIX)

Gradonačelnik Tomislav Tomašević i direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld na konferenciji za medije, u četvrtak, 13. lipnja, u 11:00 sati, u KD Vatroslava Lisinskog na Trgu Stjepana Radića 4, najavit će ljetnu kulturnu manifestaciju Zagreb Classic 2024. u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba, Grada Zagreba i partnera.

Ova manifestacija, koja među umjetnicima i ljubiteljima glazbe uživa kultni status, održavat će se na Trgu kralja Tomislava od 22. lipnja do 2. srpnja. Kroz ukupno 9 besplatnih koncerata publika će moći uživati u vrhunskoj klasičnoj glazbi na otvorenom.

Na konferenciji za medije sudjelovat će i Ivana Kocelj s Hrvatske radio televizije te programski savjetnik Massimo Nebuloni.

Foto: Zagreb Classic

Od 2016.-te godine

Zagreb Classic open air održava se od 2016. godine a među umjetnicima i ljubiteljima glazbe uživa kultni status kojeg potvrđuje i ovogodišnjim izdanjem.

“Posjetitelje potičemo da na mjesto održavanja festivala ponesu svoju bocu vode koja se može puniti. Stanice za punjenje vode, poznate kao Zagrebački Franceki, nalaze se na Strossmayerovom trgu i Trgu kralja Tomislava”, poručili su organizatori.

Djela hrvatskih i svjetskih skladatelja, za ljubitelje klasične glazbe  izvode glazbenici  potvrđeni na prestižnim svjetskim pozornicama.


Nihiloxica stiže u Zagreb: Afrička atrakcija izvodi udaraljkaški techno


Komentari