SVJETSKI DAN MENTALNOG ZDRAVLJA: Predstavu ‘S druge strane ogledala’ tumače osobe sa psihosocijalnim izazovima

press

Povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja u Centru za kulturu Trešnjevka održat će se premijera predstave S druge strane ogledala.
Kako je gledati s druge strane ogledala? Kako mi vidimo sebe? Imamo li iskrivljenu sliku o sebi i svijetu oko nas? Od kuda to dolazi i kako zapravo vidjeti pravoga sebe?

Pitanja su ovo kojima su se bavile osobe sa psihosocijalnim izazovima koje su sudjelovale u radionicama Centra za kulturu Trešnjevka te Udruga Ludruga – 100% ljudi i Telecentar Hrvatska. Polaznici radionica koristili su forum teatar kao alat u terapiji, smještajući se u različite situacije u potrazi za svojim identitetom.

Kao rezultat, nastala je predstava S druge strane ogledala, čija premijera će se održati u ponedjeljak 10. listopada, na Svjetski dan mentalnog zdravlja, u Centru za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1 s početkom u 18 sati.

Radionice ovoga tipa CeKaTe provodi kontinuirano godinama, s ciljem da takvim programima u zajednici djeluje kao sociokulturni centar polivalentnoga tipa, nudeći ne samo kulturni, edukativni program i socijalizaciju, nego i podršku brojnim marginaliziranim društvenim skupinama i njihovim obiteljima.

Predstava S druge strane ogledala dio je proslave 35. rođendana Centra za kulturu Trešnjevka koji će se proslaviti s 35 događanja besplatnih za javnost.



Komentari