Na ovim mjestima popijte najbolju vruću čokoladu u Zagrebu

Screenshot/Instagram

Svaki ljubitelj ovog divnog napitka zna kako frustrirajuće znaju biti one razvodnjene, blijede čokolade.

Debeli minusi okovali su Zagreb. Sama pomisao na hladnoću gradskih ulica, mami nas da ostanemo doma te uz dekicu i čaj provodimo dane prisjećajući se toplijih trenutaka s nostalgijom, osiguravši si dovoljnu količinu čokolade.

No, zar nije bolje okusiti najbolju vruću čokoladu u Zagrebu? Svaki ljubitelj ovog divnog napitka zna kako frustrirajuće znaju biti one razvodnjene, blijede čokolade koje nemaju veze s gustim finim napitkom kakav smo poželjeli popiti.

Kako ne bi više proživljavali taj nelagodan osjećaj, potrudili smo se istražiti gdje se krije prava vruća čokolada. Moramo priznati, posao nije bio lagan jer, kako se čini, zagrebački ugostitelji još uvijek nisu shvatili da je kvalitetna vruća čokolada veliki plus.

Linea caffe bar

Jedini caffe bar u Hrvatskoj koji u svojoj ponudi ima najfiniju toplu belgijsku čokoladu koja će vam u sekundi izmamiti osmijeh na lice. Callebaut čokolada je neodoljiva, a u Linei će ju vam poslužiti u granulama koje morate pomiješati s mlijekom kako bi dobili ovaj fini napitak.


Facebook
Facebook

Možete birati između tamne ili bijele čokolade, mliječne ili pak one s medom, a ljubitelji ekstremno slatkog mogu kušati karamel čokoladu.

Kocka (Maksimirska)

Caffe bar Kocka davno je postao kultno mjesto za ispijanje vruće čokolade, a visoki standard održava već godinama. Ugodan i topao ambijent kao stvoren je za uživanje u finim gutljajima omiljenog napitka, a njihova ponuda različitih vrsta i aroma vruće čokolade u nedoumicu će baciti i najodlučnije.

Klikcup.com
Klikcup.com

Tolkien’s House (Opatovina 49)

Jedna od najpoznatijih vrućih čokolada skriva se u Tolkien’su. Iako će se pivopije zgroziti nad činjenicom da netko u Tolkiens doista ide popiti vruću čokoladu, to je surova istina. Zanemarimo sve pive, njihova vruća čokolada izgleda potpuno drugačije od svih onih prosječnih koje možemo kušati u drugim kafićima. A okus? Božanstveno. Možete birati između tamne i bijele čokolade, uz neizostavan šlag.

Screenshot/Instagram
Screenshot/Instagram

Znalci također garantiraju da savršenstvo u šalici možete popiti u Leggiero barovima, a ako ipak više volite omiljeni napitak u domaćoj radinosti donosimo vam recept koji vas neće razočarati.

Potrebno:

4 pune žlice kakaa
3 pune žlice šećera u prahu
2 pune žlice mlijeka u prahu
2 pune žlice gustina
100 gr. ribane čokolade po vašoj želji
1 žličica cimeta – po želji
prstohvat soli

Priprema:

Pomiješati sve sastojke i spremiti u teglicu. Količina je 5-6 žlica na litru mlijeka, a kuhate dok ne dobijete željenu gustoću.

Prepustite se uživanju u ovom toplom i predivnom napitku.


Komentari