Ljeto u Zagrebu donosi pregršt događaja: Evo što je sve na programu, izbora ima ‘na bacanje’

Zagreb Classic 2024. (Foto: Vedran Peteh/CROPIX)

Zagreb je ovog ljeta dom brojnih događanja koja privlače posjetitelje svih uzrasta i interesa. Mi vam donosimo preporuku kamo za vikend i što možete odabrati od mnogobrojnih događanja u našem gradu.

Jedan od najistaknutijih festivala je Baš Naš Food&Ball, koji se održava od 14. lipnja do 14. srpnja na Bundeku. Ovaj festival spaja strast prema vrhunskoj hrani i ljubav prema nogometu, pružajući savršen bijeg od gradske vreve u zelenoj oazi usred grada.

Festival je osmišljen i za najmlađe posjetitelje, s posebnim kutkom za djecu gdje animatori organiziraju razne aktivnosti. Tako se roditelji mogu opustiti uz odličnu hranu i glazbu, dok djeca uživaju u svom programu. Baš Naš privlači posjetitelje i raznovrsnim glazbenim programom.

Zagreb (Foto: Matija Djanjesic / CROPIX)

Filmovi, DJ, vino

Uz jezero Bundek, od kraja svibnja do 7. srpnja održava se Pop Up Summer Garden. Ova manifestacija nudi mnoštvo sadržaja za sve generacije, postajući omiljeno mjesto za opuštanje i druženje uz odličnu glazbu i gledanje filmova pod zvjezdanim nebom.

Uz bogati glazbeni program, organiziraju se i razne radionice i aktivnosti, uključujući radionice popularnog Odgoja s glazbom za najmlađe.

Vinski grad je ljetni festival vina koji se održava od 14. do 29. lipnja u parku dr. Franje Tuđmana. Ova manifestacija okuplja petnaestak vinara iz svih hrvatskih vinskih regija, nudeći posjetiteljima mogućnost kušanja i kupnje vina po proizvođačkim cijenama. Osim vina, posjetitelji mogu uživati i u prigodnim zalogajima.


Inspiracija za vrući vikend: Evo popisa najboljih mjesta za kupanje na korak od Zagreba

Zagreb Classic

Festival Zagreb Classic održava se od 22. lipnja do 2. srpnja na Trgu kralja Tomislava. Kroz ukupno devet besplatnih koncerata, publika može uživati u vrhunskoj klasičnoj glazbi na otvorenom.

U subotu vas od 20:30 čeka Bečki glazbeno-filmski festival odnosno Johann Strauss ml.: Šišmiš, a u ponedjeljak 1. srpnja Urban&4 i Simfonijski orkestar HRT-a u 21 sat.

Zagreb Classic 2024.
(Foto: Vedran Peteh/CROPIX)

Filmovi pod vedrim nebom i zabava kod Matoša

Od 27. lipnja do 7. srpnja, na Ljetnom kinu Tuškanac i u Kulturno informativnom centru održava se Fantastic Zagreb Film Festival. Ovaj festival prikazuje premijerne i kultne svjetske naslove znanstvene fantastike, horora, trilera, fantasy filma, crne komedije te filmova avanture, akcije i animacije.

U subotu od 21.30 možete pogledati film AMERICANA Sakupljač duša na Ljetnoj pozornici Tuškanac, a u 21 sat u KIC-u kultni domaći film H-8. U nedjelju vas na Ljetnoj pozornici Tuškanac u 21.30 sati čeka film Aire.

Ljeto kod Matoša 2024. ponovno će centar Zagreba pretvoriti u oazu dobre zabave, hrane i pića. Na Trgu braće Mažuranića, od 28. lipnja do 27. srpnja, posjetitelji mogu uživati u radionicama, predstavama za djecu, DJ nastupima i sajmu bilja.

Zagreb ovo ljeto nudi bogat program događanja za sve uzraste i ukuse. Bez obzira jeste li ljubitelj glazbe, filma, hrane ili sporta, zasigurno ćete pronaći nešto za sebe u raznovrsnoj ponudi festivala i manifestacija.