Ljetno kino Ribnjak u srpnju otvara svoja vrata: Prikazuje se ukupno osam naslova

Ljetnko kino Ribnjak (Foto: Scena Ribnjak)

Otvara se Ljetno kino Ribnjak u kojem će se od 1. do 30. srpnja prikazati osam filmova, od kultnih naslova iz povijesti filma do dokumentaraca.

Scena Ribnjak u suradnji s kinom Tuškanac i Restart produkcijom ljetno kino otvara 1. srpnja Disneyevim crtićem ‘Fantasia’ iz 1940. godine, koji vizualno ilustrira djela klasične glazbe u izvedbi Philadelphijskog orkestra.

Također, na početku ciklusa, 2. srpnja, prvi put u Zagrebu prikazat će se dokumentarni film ‘Hamletov sindrom’, aktualizacija šekspirijanske dileme u iskustvima mladih ukrajinskih glumaca neposredno uoči ruske invazije.

Tradicionalni ljetni glazbeni festival opet na Gornjem gradu: Najavljeno šest koncerata

Bogat program

Također, tu su još igrano-dokumentarni film ‘Što da se radi?’ o desetogodišnjoj borbi sindikata Tvornice vagona Gredelj hrvatskog redatelja Gorana Devića te dokumentarac ‘Uski put do sreće’ koji prati mladi gej romski par koji pokušava snimiti mjuzikl inspiriran svojim životima.


Zaključno, prikazat će se i filmovi ‘Prije zore’, redatelja Richarda Linklatera, ‘Rašomon’ redatelja Akira Kurosawe, ‘Annie Hall’ Woodyja Allena te ‘Ivanovo djetinjstvo’ Andreja Tarkovskog, koji će zatvoriti program 29. lipnja.

Sve informacije o projekcijama dostupne su na službenoj stranici Scene Ribnjak.

U petak počinje Ljeto kod Matoša: Nudi se bogat program za sve generacije


Komentari