DAN DRUŠTVENIH IGARA: Provedite subotu na vrlo zabavan način i steknite nove prijatelje

Flickr

ŠTO: 10. Dan društvenih igara

KADA: subota 22. listopada 2016. godine od 10 do 22 sata

GDJE: restoran Cassandra u sklopu FER-a, Vukovarska 39

Lakša pristupačnost autom i tramvajem, brojna slobodna parkirališta uokolo, lokacija koja se nalazi više prema sredini Zagreba, dvije prostorije kapaciteta od 160 i 100 stolaca, udobni stolci, plastični stolnjaci na stolovima, klima uređaji u obje prostorije, šank na kojem se može naručiti piće ili sendviče.

Na događaju ćete moći učlaniti se u udrugu, kupiti poneki povoljni rabljeni primjerak igre i nabaviti majicu za donaciju udruzi veću od 40kn.

Tijekom dana volonteri udruge “Igranje” prezentirati će igre, objašnjavati pravila i pomagati posjetiteljima u prvim koracima u svijetu modernih društvenih igara. Za one koji su već malo iskusniji, na raspolaganju će biti 50-ak igara koje će moći zaigrati sa svojim društvom ili pak s novim društvom, te steći neke nove prijatelje.


Posjetioci će iskusiti razne svjetove igara i fantastike u “kutcima”, a u svakom “kutku” čekati će ih drugi tip igara. Između ostalog biti će i naslova za predškolce.

Ukoliko želite putovati vlakom kroz Europu u igri Ticket to Ride, osvojiti srednjovjekovni dvorac Carcassonne, naseliti otok Catan u igri Settlers of Catan, živjeti kao u kamenom dobu u igri Stone Age, biti dio ponosnog tima koji će spasiti svijet od pandemije u igri Pandemic ili si pak dati mašti na volju u fenomenalnom Dixitu, Dan društvenih igara pravo je mjesto za vas.

U sklopu Dana društvenih igara održati će se i X-Wing turnir. Više o turniru možet saznati na linku Prijavite se ili dođite pogledati najbolje pilote kako se bore za nadmoć u galaksiji. Osim X-Wing turnira, Udruga Igranje i LCG Nights Croatiaće održati i turnir u kartaškoj igri – Game of Thrones LCG. Više informacija o turniru na linku

U planu je i organizacija standardnog kviza.

Kao i prošle godine prikupljeni su i prezentirani najpopularniji naslovi iz 2015. i 2016. koji su dostupni za igru.

Preko 70 društvenih igara iz igraonice od kojih neke još nisu imale premijeru na velikim događajima, i sve će biti dostupne za igranje tijekom cijelog trajanja događaja.

Zahvaljujući fizičkoj odvojenosti dvije prostorije, u planu je manju dvoranu popuniti sa kompleksnijim, dužim igrama koje se inače rijetko mogu zaigrati na ovakvim događajima.


Komentari