Astronomski spektakl ponovno u Zagrebu: Posjetitelji će uživati u jedinstvenom pogledu

Sljeme, ilustracija (Foto: Zvonimir Barisin / CROPIX)

OIV toranj Sljeme ponovo će postati središte posebnog astronomskog iskustva. Naime, u nedjelju, 22. rujna s početkom u 20 sati organizirano je predavanje te jedinstveno promatranje noćnog neba, koje će predvoditi astronom Ante Radonić.

Podsjetimo, 10 kolovoza ove godine posjetitelji su s najviše točke Zagreba imali priliku promatrati Suze svetog Lovre, a predavanje je prethodno također održao Ante Radonić. 22. rujna tema njegovog predavanja je intrigantno pitanje “jesmo li sami?”.

Program počinje zalaskom Sunca u 18:53 sati, a posjetitelji će moći uživati u pogledu na izlazak Mjeseca u 20:59 sati. Odmah nakon predavanja, ako vrijeme bude povoljno, bit će organizirano teleskopsko promatranje Mjeseca i Saturna u suradnji s Astronomskim društvom Beskraj, koje će trajati od 21 do 23 sata.

Odlična lokacija

Naime, OIV toranj, smješten u srcu Parka prirode Medvednica, odlična je lokacija za promatranje zvjezdanog neba.

Podsjetimo, toranj se nalazi svega 50 metara od gornje stanice nove Žičare Sljeme i pruža panoramski pogled na grad Zagreb.


Organizatori očekuju veliku posjećenost te ističu kako rezervacije nisu potrebne. Pozivaju sve zainteresirane da se pridruže ovoj jedinstvenoj večeri.

Nad Zagrebom uskoro nebeski spektakl: Organiziran poseban program na najboljem vidikovcu


Komentari