Akademski zbor Ivan Goran Kovačić poziva buduće članove na audiciju

(Foto: Akademski zbor Ivan Goran Kovačić)

Akademski zbor Ivan Goran Kovačić i ove će jeseni otvoriti svoje vrata novim članovima te će po prvi put veliku godišnju audiciju održati u čak četiri termina, ali i na jednoj novoj lokaciji.

Audicije će se održati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER), Unska 3, u tri termina – u subotu, 12. listopada 2024. od 17 do 20 sati, u srijedu, 16. listopada 2024. od 19 do 21 sati, te u srijedu, 23. listopada 2024. od 19 do 21h.

Osim navedenih termina, u ponedjeljak, 14. listopada, AZ IGK će održati audiciju od 20 do 22 sata u Dvorani Pauk Studentskog doma Stjepan Radić, Jarunska 2.

(Foto: Akademski zbor Ivan Goran Kovačić)

Kako izgleda audicija?

Princip audicije je izuzetno jednostavan i lak za kandidata; dovoljno je pokazati raspon glasa ponavljanjem jednostavnih glazbenih sekvenci. Dirigent će odsvirati određenu melodiju na klaviru i nju je potrebno ponoviti.

Što je potrebno za postati članom AZ IGK?

Za članstvo nisu potrebni niti glazbena naobrazba niti glazbeno iskustvo jer se u zboru IGK i potpuni amateri mogu baviti vrhunskom umjetnošću.

Što je Akademski zbor Ivan Goran Kovačić?

Akademski zbor Ivan Goran Kovačić je najveći amaterski zbor u Hrvatskoj. Nedavno je navršio 75 godina, a samo u posljednjih 10-ak godina kroz njega su prošle stotine članova.


IGK je mjesto na kojem se amateri mogu baviti vrhunskom umjetnošću, stati na svjetske pozornice, pjevati ogromna djela klasične glazbe, ali i steći nove prijatelje, a time i proširenu obitelj.

(Foto: Akademski zbor Ivan Goran Kovačić)

Zbor je posljednjih godina imao priliku dosta putovati, a posljednja turneja bila je krajem rujna u Rimu. Tom prilikom izvedena su dva koncerta – Hrvatska misa Borisa Papandopula u Bazilici sv. Pavla izvan zidina i prigodan a cappella program sakralne glazbe u crkvi sv. Jeronima.

Prethodnih godina zbor je inozemno putova u Berlin i Kotor, ali i diljem Hrvatske, a na njihovom repertoaru nerijetko se nađe Orffova Carmina Burana i Beethovenova Deveta simfonija.

Ovu sezonu Kovačić je započeo svojom Rimskom turnejom, no zato slijede Carmina Burana povodom Dana grada Samobora, 20. listopada. Zatim, uvijek voljeni Verdijev Requiem, 7. i 8. studenog. U drugoj polovici sezone zbor ima potvrđenog Händelovog Mesiju i Bachovu Muku po Ivanu.

(Foto: Akademski zbor Ivan Goran Kovačić)


Komentari