Recept za ukusnu domaću pizzu: Bez trunke mesa, a obara s nogu

Napuljska pizza (Foto: Depositphotos)

Željeli biste napraviti ukusnu pizzu bez mesa? Donosimo vam recept za Napuljsku pizzu, koja nema ni malo mesa, ali i dalje svojim moćnim okusom obara s nogu.

Sastojci:
350 g brašna
1 svježi kvasac
200 ml vode
1 žličica šećera
prstohvat soli
2 žlice maslinova ulja
250 g mozzarelle

200 g umaka od rajčice
svježi bosiljak (nekoliko listova)

Priprema:
U zdjelu ulijte mlaku vodu, dodajte šećer i kvasac. Promiješajte i ostavite da se kvasac aktivira (oko 5- 10 minuta). U drugoj zdjeli pomiješajte brašno i sol. Dodajte aktivirani kvasac i maslinovo ulje. Mijesite tijesto dok ne postane glatko i elastično (oko 10 minuta ručno ili 5 minuta mikserom s nastavkom za tijesto). Oblikujte ga u kuglu i stavite u nauljenu zdjelu. Pokrijte krpom i ostavite na toplome mjestu da se diže dok ne udvostruči volumen (oko 1-2 sata). Zagrijte pećnicu na 250 °C i stavite lim u pećnicu da se zagrije. Kada tijesto naraste, prebacite ga na lagano pobrašnjenu površinu i razvaljajte ili razvucite rukama u okrugli oblik (promjera oko 30 cm).

Nadalje, prebacite razvaljano tijesto na nauljeni lim. Ravnomjerno rasporedite umak od rajčice po tijestu, ostavljajući rubove bez umaka. Narežite mozzarellu na tanke ploške ili natrgajte na komadiće i ravnomjerno rasporedite po umaku. Dodajte listove svježeg bosiljka. Pecite pizzu 10-15 minuta, rubovi bi trebali postati zlatnosmeđi, a sir se otopiti i početi stvarati mjehuriće. Izvadite je iz pećnice i po želji prelijte s malo maslinova ulja. Narežite na komade i poslužite odmah.

Zeleno blago: Hranjivu juhu od tikvica jednostavno morate probati



Komentari