(FOTO) Što je to slasno spremila bivša natjecateljica ‘Života na vagi’? Podijelila je i recept!

Foto: Instagram

Bivša kandidatkinja ‘Života na vagi’ Mirna Posavec, koja svojom transformacijom nadahnjuje pratitelje, objavila je recept za veganske čvarke i oduševila mnoge na Instagramu. Inače, Mirna je u ovaj show ušla sa 135,1 kilograma, a na zadnjem vaganju je imala 83,3 kilograma, što je čak 51,8 kilogram manje, odnosno čak 38,3 posto tjelesne mase. Među svim nefinalistima imala je najveći postotak izgubljene mase pa je osvojila nagradu od 50 tisuća kuna. Iako se mnogi nakon showa vrate starim, lošim navikama, to nije slučaj s Mirnom. Ona pazi na prehranu i redovito vježba.

“S obzirom da je siječanj poznat kao #veganuary, tj. mjesec u kojem se promovira i educira o veganskoj prehrani te potiče ljude da prihvate veganski lifestyle u tom mjesecu, ovdje je jedan od bezmesnih recepata koje volim jer je toliko jednostavan i ukusan da vam meso neće nedostajati”, napisala je Mirna na Instagramu.

Sastojci:
oko 550 g tofua – običnog, iako možete koristiti i dimljeni tofu, onda je još ukusnije
3 žlice senfa
par žlica pasirane rajčice
začini po želji: kajenska paprika, origano i češnjak u granulama
malo umaka od soje

Priprema:
Tofu narežite na kockice, stavite u tavicu na malo ulja (ili nimalo ako imate tavicu za koju se ništa ne lijepi), dodajte začine, kratko prepržite, a zatim dodajte senf i promiješajte. Kad tofu bude zlatno žute boje, dodajte umak od soje i pasiranu rajčicu. Kratko kuhajte da se svi sastojci povežu i to je to. Skuhajte rižine rezance i poslužite uz salatu.

 

View this post on Instagram

 


A post shared by Mirna Posavec (@mirna_posavec)


Komentari