‘ŠTO TI SE TOLIKO OGADILO DA PROKLINJEŠ SVE OKO SEBE?’: Zagrepčani upitajte se jesmo li doista ovakvi (FOTO)

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Apel upućen sugrađanima.

Na Ilici kod križanja sa Svetim Duhom dogodila se teška prometna nesreća. Teško je ozlijeđena pješakinja na koju je oko podneva naletio vozač automobila dok je prelazila cestu na pješačkom prijelazu. Od siline udarca nesretna žena odletjela je na haubu, tijelom razbila vjetrobransko staklo i zapela kosom za krhotine. Hitno je prevezena u bolnicu i njezino stanje još nije poznato, a zbog nesreće tramvaji nisu vozili 20 minuta.

Međutim, nekoliko minuta kašnjenja, sudeći prema ovim riječima, iz brojnih je sugrađana izmamilo ono najgore u čovjeku. Status započet rečenicom “Evo kakav smo mi narod”, počeo se širit društvenim mrežama, a aludira upravo na gore naveden događaj: nesreću zbog koje je ugrožen jedan ljudski život.

Gdje je nestao čovjek?

I sad ti meni reci, jadni moj čovječe, u kojem se trenutku točno tvoj um pokvario? Reci mi, zašto je vozač kriv što kasniš na pivo? Zašto si poželio nečiju smrt u toj nesreći jer, kako ti kažeš, samo ona može opravdati tvoje kašnjenje?”, navodi autor ovog teksta koji je svjedočio zapanjujućim reakcijama sugrađana zbog obustavljenog tramvajskog prometa.

Facebook
Facebook

Veliki broj građana ne voli ZET, njegove vozače niti kontrolore. Istina, ima ih svakakvih, manje ili više ljubaznih i neugodnih. No, to smo mi, ljudi. To je ogledalo čovjeka, ogledalo društva. Svakodnevno svjedočimo kojekakvim događajima u zagrebačkim tramvajima, kojekakvim rekacijama običnih građana. Opravdanim ili neopravdanim, ali čovječe! Stani i razmisli. Takva nesreća mogla se i tebi dogoditi! Tvojoj majci! Ne postoji bitnija niti veća stvar od ljudskog života.

Ovaj apel odaslan je čovjeku, s nadom da će u njemu ipak probuditi Čovjeka.


>>>TEŠKA NESREĆA NA ILICI: Od siline udarca žena odletjela na haubu, prevezena je u bolnicu


Komentari