Petar na kavi s kumom smislio genijalan proizvod: Sad sklapa ugovor s Ferrarijem

Terase kafića u Zagrebu, ilustracija (Foto: Damjan Tadic / CROPIX)

Inovativni proizvod My spoon iz Srbije iza sebe ima veoma zanimljivu priču. Naime, nastao je jer se poklopilo više faktora koji su doveli do revolucionarne ideje. Od istraživanja o štetnosti plastike pa do kumove navike da gricka žličice za kavu, sve se savršeno poklopilo i poduzetnik Petar Radulović je došao do kreativne ideje.

Riječ je o izumu jestive žličice. Direktor tvrtke iz Banatskog Karlovca u Srbiji, Leon Caran, ispričao je kako je osnivač tvrtke došao na ideju. “Vlasnik naše tvrtke, Petar Radulović, inače je ekonomist po struci, vidio je svog kuma na druženju uz kavu kako grize plastičnu žličicu. Rekao mu je da to ne radi jer je štetno, na što mu je kum odgovorio: ‘Pa dobro, napravi mi jestivu’. I koliko god se to činilo smiješnim, karte su se kasnije poklopile”, ispričao je za eKapiju.

Radulovićeva firma sad vodi pregovore s Ferrarijem koji želi kupiti jestive žličice za svoje autosalone, a većinu svoje robe izvoze u inozemstvo. Radulovićeve žličice sastoje se od brašna, meda i jaja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MySpoon jestive kašičice 😊 (@myspoon_official)


Kinezi su ih odbili

Tvrtka je počela s proizvodnjom 2021. godine, a vjeruju da će im se trud jednog dana isplatiti. Danas tvrtka zapošljava osam radnika, a njihovi proizvodi se koriste diljem Europe i Amerike. Iako su se orijentirali na inozemno tržište, njihovi prvi kupci bili su iz Slovenije.

Meso s kojim ste sigurni: Iako ga mnogi ne vole, sve više ga ima

Sudjelovali su na sajmovima u Milanu, gdje su stekli važne kontakte. Tvrtka je također prilagodila svoju ponudu, proizvodeći i veganske verzije žličica bez jaja i meda, kako bi zadovoljili posebne dijetetske potrebe kupaca.

Proizvod su uspjeli zaštiti, što je važan korak u ovakvoj inovaciji. Obratili su se jednoj kineskoj tvrtki kako bi povećali proizvodnju, no oni su ih odbili, pa se moraju oslanjati na svoje resurse.


Komentari